„Ryanair“ vadovas graikams: „Nustokite gerti kavą ir dirbkite“

2015 m. liepos 12 d. 23:08
lrytas.lt
Pigių skrydžių kompanijos vadovas Michaelis O'Leary pratrūko ir išplūdo graikus. Jie esą išrinko krūvą „lunatikų“ į valdžią, kurie dabar nesugeba susitvarkyti su problemomis. O patys graikai, esą per dienas tinginiauja ir tikisi, kad už juos mokės kiti.
Daugiau nuotraukų (2)
54-erių vadovas teigė aiškino, kad daugybė graikų išėjo į pensiją, nors buvo dar darbingi, vien tik tam, kad likusią gyvenimo dalį praleistų „sėdėdami kavinėse ir gerdami kavą“.
M.O'Leary taip pat tvirtino, kad Graikija negali toliau mokėti tokių milžiniškų sumų savo pensininkams ir „tikėtis, kad už juos mokės airiai ar portugalai“.
„Didžiausia problema ta, kad 52 proc. Graikijos namų ūkių pagrindinis pajamų šaltinis yra pensijos, tačiau tik 11 proc. graikų moka mokesčius, – tūžo M.O'Leary. – Tai ratas, iš kurio neįmanoma išlipti. Daugiau graikų turi mokėti mokesčius, reikia uždaryti juodąją rinką ir daug mažiau graikų galės gyventi iš pensijų. Negali turėti ekonomikos, kuri taip veiktų“.
„Daugiau žmonių turi būti produktyvūs. Taip, vyresniesiems ir jaunesniems žmonėms reikia pagalbos. Jei esi darbingo amžiaus – eik ir dirbk. Negali eiti į prakeiktą pensiją, gerti kavą ir tikėtis, kad už tave mokės vokiečiai, airiai ir portugalai“, – piktinosi „Ryanair“ vadovas.
„Graikijos situacija yra tragedija. Graikams sunku todėl, kad jie mano, jog išrinkę krūvą lunatikų jie išvengs griežto taupymo“, – kalbėjo M.O'Leary.
GraikijagraikaiMichaelis O'Leary
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.