Kėdainiečiai jau pasodino pirmąsias bulves

Kėdainių rajono ūkininkai ir vėl vieni iš pirmųjų Lietuvoje pradėjo bulviasodį. Tiesa, patys ūkininkai pripažįsta, kad šiemet bulvės į žemę atgulė kiek vėliau nei pernai.

Pirmasis bulviasodį Kėdainių rajone šiemet pradėjo ūkininkas Saulius Dambrauskas. Pasodintas pirmąsias bulves ūkininkas apdengė agroplėvele, o šią dar spėjo apsnigti sniegas.<br>D.Kuprijanovo nuotr.
Pirmasis bulviasodį Kėdainių rajone šiemet pradėjo ūkininkas Saulius Dambrauskas. Pasodintas pirmąsias bulves ūkininkas apdengė agroplėvele, o šią dar spėjo apsnigti sniegas.<br>D.Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Mar 30, 2021, 9:38 AM, atnaujinta Mar 30, 2021, 10:51 AM

Pirmosios bulvės į vagas šiemet krito kovo viduryje, kai tuo metu pernai pirmąsias bulves ūkininkai sodino kovo pirmą savaitę, o užpernai – vasario pabaigoje.

Užklojo sniegas

Pirmasis bulviasodį Kėdainių rajone šiemet pradėjo ūkininkas Saulius Dambrauskas.

Pasodintas pirmąsias bulves ūkininkas apdengė agroplėvele, o šią dar spėjo apsnigti sniegas. Tačiau jis, pasak ūkininko, bulvėms nepakenks.

„Šiemet bulviasodis pradėtas keletu dienų vėliau nei pernai. Kasdien pasodiname po porą hektarų ankstyvųjų bulvių.

Bulves iš karto uždengiame dviguba agroplėvele. Vėliau bus sodinamos vėlesnių veislių bulvės“, – paaiškino S. Dambrauskas.

Sodina ir kolega

Pirmąsias bulves į žemę keletą dienų vėliau guldė ir S. Dambrausko kolega, Kėdainių rajone ūkininkaujantis Rimantas Žebarauskas.

Ūkininkas net neabejoja – šiemet, kaip ir kasmet, pavyks klientus pradžiuginti ankstyvosiomis lietuviškomis bulvėmis.

Abu ūkininkai sutartinai sako, kad ankstyvųjų bulvių auginimas reikalauja labai daug darbo, dėmesio ir investicijų.

„Bulvių ankstyvumą mes išgauname ne didžiuliu kiekiu trąšų, o dideliu ir sunkiu darbu. Juk bulves daiginame labai kruopščiai ir atsakingai – dėžutėse, kurias šildo lemputės“, – pažymėjo R. Žebarauskas.

Planuoja birželį

Abu Kėdainių krašto ūkininkai ankstyvąsias bulves sodina visuomet labai anksti – lenkia kitus krašto ir Lietuvos ūkininkus. Jie teigia, kad pirmąsias bulves sodina, kai tik leidžia gamtos sąlygos.

Pasodinus bulves darbai nesibaigia – tuomet visas dėmesys skiriamas sodinukų priežiūrai.

Ūkininkų veržlumas bei sukaupta ilgametė patirtis padeda jiems pasiekti puikių rezultatų. O jei dar ir oro sąlygos bus palankios, tuomet kėdainiečiai pirmųjų savojo krašto bulvių galės paragauti jau gegužės–birželio mėnesiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.