Pagal schemą, kurios pradžia numatyta jau šiais metais, gėrimų gamintoja bendradarbiaus su 40 ūkių Airijoje, kad sumažintų anglies dioksido išmetimą auginant miežius – vieną iš pagrindinių žaliavų, naudojamų gaminant garsųjį stautą.
Tikimasi, kad per ateinančius trejus metus bendradarbiavimas su įvairiais Airijos ūkininkais ir tiekėjais plėsis, o tai leis pagerinti dirvožemio būklę, naudoti mažiau sintetinių trąšų ir padidinti biologinę įvairovę.
Walteris Furlongas, kurio ūkiai pietryčių Airijoje dalyvauja programoje, sakė, kad jo šeima „džiaugiasi galėdama bendradarbiauti su „Guinness“ šioje programoje“.
„Puikus atkuriamojo žemės ūkio aspektas yra požiūrio paprastumas. Tai nėra sudėtingas procesas – jis veikia harmonijoje su gamta, o ūkininkams suteikia komercinės naudos“, – pridūrė jis.
Bandomąjį projektą, kuris yra „Guinness“ tarptautinės patronuojančios bendrovės „Diageo“ iniciatyvos dalis, remia ir Airijos vyriausybė.
„Sveikiname, kad vienas garsiausių Airijos prekių ženklų užima tvirtą lyderio poziciją ūkininkavimo ir aplinkosaugos srityje, nes visi dirbame siekdami sumažinti anglies dioksido išmetimą ir įgyvendinti ambicingus, bet būtinus klimato kaitos tikslus“, – kalbėjo žemės ūkio ministras Charlie McConalogue.
„Diageo“ prezidentas Europoje Johnas Kennedy teigė, kad bandomoji programa leis planuoti bendrovė apsirūpinimą žaliavomis visame pasaulyje ateityje.
„Atvirai dalinsimės pilotinės programos rezultatais, kad kiti ūkiai galėtų išmokti ir pritaikyti praktiką, kuri leis pasiekti didžiausią galimą poveikį“, – pažymėjo jis.