AB „Krekenavos Agrofirma“ generalinis direktorius Linas Grikšas pabrėžia, kad būtent krizių metu svarbu, kad nenutrūktų maisto kūrimo grandinė, o ją palaikyti gali vartotojai, aktyviai besirenkantys tik lietuvišką produkciją.
„Lietuvai šie iššūkiai ne naujiena, dar 2014 metais, apribojus galimybes tiekti maisto produktus į Rusiją, Lietuva neteko didelės dalies eksporto, teko ieškoti alternatyvų vietinėje Lietuvos rinkoje.
Ir mes jas radome, tuomet nusprendėme skatinti lietuviškos jautienos vartojimą Lietuvoje, kartu su ŽŪM, prekybininkais ir Lietuvos ūkininkais ėmėmės aktyvių veiksmų, šiandien jautienos vartojimas Lietuvoje yra padidėjęs daugiau nei 50 proc. lyginant su 2014 metais, paskaičiavus visos Lietuvos mąstu – tai įspūdingi skaičiai“, – sako L. Grikšas.
Šiandien AB „Krekenavos agrofirma“ imasi prasmingos iniciatyvos ir savo pavyzdžiu ragina visus prisidėti prie Lietuvos ekonomikos atsigavimo. AB „Krekenavos agrofirma“ nepertraukiamai ir toliau superka galvijų mėsą iš lietuviškų sertifikuotų gyvulių ūkių.
Daugiau nei 200-us mėsinių galvijų Kėdainių rajone auginantis ūkininkas Feliksas Vaitelis pradžioje su nerimu pasitikęs karantiną, dabar sako, kad nerimauja mažiau, nes mėsos perdirbėjai nenutraukė pirkimo grandinės ir toliau superka galvijus.
„Iš pradžių bijojau, kad teks pakeisti viską, mažinti ūkį, derėtis su mėsos perdirbėjais dėl naujų galvijų supirkimo sąlygų, bet pasirodo turime gerą užnugarį – AB „Krekenavos agrofirmą“ ir kitus mėsos perdirbėjus, – sako ūkininkas F. Vaitelis ir priduria, kad svarbiausia užauginti geros kokybės galvijus.
Lietuviški galvijų ūkiai pasižymi kokybišku auginimu: gyvuliai nėra šeriami hormonais ar sudėtingais kombinuotais pašarais, didžiąją laiko dalį praleidžia ganyklose gryname ore. Tai užtikrina mėsos kokybę, kuri kasmet Lietuvoje tik gerėja.
Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas J. Talmantas pabrėžia, kad mėsinių galvijų eksportas yra labai svarbi šalies ekonomikos dalis.
„Sulėtėjus eksportui, džiugu, kad gamintojai kartu su prekybininkais inicijuoja akcijas, kuriomis skatina lietuviškų produktų vartojimą. Juk Lietuvoje užauginame nemažai galvijų, kurių mėsa yra aukščiausios klasės. Siekiant išsaugoti įdirbį ir išlaikyti savo pozicijas rinkoje, Lietuvos augintojams itin svarbi perdirbėjų pagalba“, – sako Lietuvos ūkininkų sąjungos pirmininkas.
Prasidėjus vasaros sezonui, AB „Krekenavos agrofirma“ didelį dėmesį sutelkė ir į vartotojus bei sukūrė naują eilę produktų „Krekenavos Grynuoliai“, kuriuos tikisi pamėgs tie, kurie ieško greito ir patogaus maisto gaminimo, bei tie, kurie leidžia vasaros vakarus prie griliaus.
Mėsos perdirbėjai puikiai supranta, kad šiuolaikiniam pirkėjui turi pasiūlyti itin aukštos kokybės produktą, kuris būtų ne tik skanus, bet ir kokybiškas bei naudingas organizmui.
Vienas iš AB „Krekenavos agrofirmos“ tikslų – edukuoti savo pirkėjus ir kurti teisingo vartojimo kultūrą. Todėl jie Lietuvos rinkai siūlo itin platų šviežios jautienos pasirinkimą, kurioje gausu baltymų, geležies, fosforo, seleno, cinko, amino rūgščių bei magnio.
Anksčiau tokių kokybiškų jautienos gaminių buvo galima užsisakyti tik restorane, tačiau šiandien kiekvienas, norintis tapti grilio meistru savo namuose, parduotuvių lentynose jau gali rasti brandintos jautienos: krūtininę („Brisket“), papilvę („Flank“), kumpį („Picanha“), o taip pat – jautienos antrekotą. AB „Krekenavos agrofirma“ nepamiršo ir vištienos bei kiaulienos mėgėjų ir paruošė jiems vasarai „Grynuolių“ šašlykus.
Vis daugiau verslo atstovų, ūkininkų, gamintojų, perdirbėjų, tiesioginių vartotojų supranta, kad tik palaikydami vienas kitą, skatindami lietuviškų produktų vartojimą, galės išsilaikyti ir patys. O tai visiems teikia vilties, kad iš pokarantininės krizės išbrisime drauge.