Centro leidinyje „Agrorinka“ teigiama, kad iš to skaičiaus 78,79 proc. avių buvo paskerstos grąžintinais pagrindais.
Minėtu laikotarpiu padidėjo tiek ėriukų (iki 12 mėnesių amžiaus), tiek ir avių (vyresnių kaip 12 mėnesių) skerdimai, atitinkamai 12,14 proc. ir 22,81 proc.
Informuojama, kad daugiausia Lietuvoje paskerdžiama avių, vyresnių kaip 12 mėnesių, – jų skerdimai pernai sudarė 66,67 proc. nuo visų avių skerdimų skaičiaus.
Analizuojamu laikotarpiu avienos skerdenų gamyba, palyginti su 2018 metais, padidėjo 19,25 proc. ir sudarė 160,336 t.
2019 metais vidutinė supirktų avių kaina sudarė 437,29 euro už 100 kg (skerdenų svorio) – 3,48 proc. mažesnė kaina nei 2018 metais ir 141,42 euro už 100 kg (gyvojo svorio) – 8,85 proc. didesnė kaina nei 2018 metais.
Praėjusiais metais Lietuvos įmonėse buvo paskersta 41 ožka.