Centro leidinyje teigiama, kad iš šio skaičiaus 74,96 proc. avių buvo paskerstos grąžintinais pagrindais.
Šiuo laikotarpiu, kaip teigiama, padidėjo tiek ėriukų (iki 12 mėnesių amžiaus), tiek ir avių (vyresnių kaip 12 mėnesių) skerdimai – atitinkamai 18,14 proc. (iki 1,472 tūkst. vienetų) ir 6,95 proc. (iki 3,153 tūkst. vienetų).
Daugiausia Lietuvoje paskerdžiama avių, vyresnių kaip 12 mėnesių, – jų skerdimai minimu laikotarpiu sudarė 68,17 proc. nuo visų avių skerdimų skaičiaus.
Daugiausia avių buvo paskersta liepą (725 vienetai), mažiausiai – kovą (424 vienetai).
Analizuojamu laikotarpiu avienos skerdenų gamyba, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, padidėjo 9,62 proc. ir sudarė 87,632 tonos.
Vidutinė supirktų avių kaina minimu laikotarpiu sudarė 432,43 euro už 100 kilogramų (skerdenų svorio) – 5,19 proc. mažesnė kaina nei prieš metus ir 141,47 euro už 100 kg (gyvojo svorio) – 10,96 proc. didesnė kaina nei prieš metus.