Pagal ekologinės gamybos kokybės sistemą laimėtoja tapo „Mamuko košė“ – ekologiškų avižų, žaliųjų grikių, miežių, speltos, kviečių ir rugių kruopyčių mišinys.
Daujėnų naminė duona ir sūris „Džiugas“ tapo laimėtojais pagal saugomų nuorodų kokybės sistemą.
Pagal nacionalinę žemės ūkio ir maisto kokybės sistemą pagamintų produktų nugalėtojais tapo Audronės Ispiryan ūkio avietės (Polka veislės) bei Mindaugo Šlapausko ūkio šaldytos aviečių sultys su cukrumi.
Net 32 konkursui pristatytus produktus vertino komisija, sudaryta iš dietologų, maisto saugos ir kokybės kontrolierių, maisto technologų ir visuomenės sveikatos specialistų.
Ekspertai vertino produktų palankumą sveikatai, žinomumą ir tradicijų puoselėjimą, tausojančią inovatyvią gamybą, išskirtinumą bei teisingai vartotojams pateikiamą informaciją ženklinimo etiketėje.
Šis konkursas organizuotas pirmą kartą, juo siekiama pagerbti gamintojus ir atkreipti visuomenės dėmesį į palankius sveikatai, ypatingos kokybės ir vertės, tausojančius aplinką lietuviškus produktus.