Kad kopūstas-gigantas tiek išstyptų ir į šonus išsiplėstų, moteris teigė specialiai nesistengusi, netręšusi, o ir vandens sodriau užpildavusi tik per vasaros karščius, kai laistydavusi gėles.
Anot pašnekovės, gali būti, kad „eksperimento tvarka“ tam vieninteliam iš 10-ies būtent čia šiemet pasodintam daigui tiesiog patiko gėlių kaimynystė.
A. Retkienė su šeima Rubuliuose gyvena 7-erius metus, tiek laiko įvairias daržoves, tarp jų žiedinius kopūstus, liaudyje vadinamus kalafiorais, darže prie namų ir augina.
Šeimininkė jų užsišaldo žiemai, deda į troškinius, salotas.
„Žiedinis kopūstas, pomidorai, svogūnų laiškai, grietinė, šiek tiek druskos – ir pavyksta skaniausias užkandis pusryčiams“, – salotų receptu pasidalijo A. Retkienė.