ŠMSM: baigus įgyvendinti kolegijų stiprinimo planą, veiklą pradeda dvi atsinaujinusios aukštosios mokyklos

2024 m. spalio 1 d. 09:56
Baigus įgyvendinti kolegijų stiprinimo planą, veiklą pradeda dvi atsinaujinusios aukštosios mokyklos Klaipėdoje ir Marijampolėje.
Daugiau nuotraukų (1)
Kaip praneša Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM), Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla prisijungė prie VILNIUS TECH ir tapo Lietuvos jūreivystės akademija, VILNIUS TECH padaliniu Klaipėdoje. Tuo metu Marijampolės kolegija prisijungė prie Mykolo Romerio universiteto (MRU) ir tapo Sūduvos akademija, URM padaliniu Marijampolėje.
„Šiandien baigiamas įgyvendinti vienas iš prioritetinių Vyriausybės siekių studijų srityje – sustiprinamos valstybinės kolegijos. Tai leis regionuose užtikrinti didesnę kokybiškų, į regionų darbo rinkos poreikius orientuotų studijų programų pasiūlą, modernesnę studijų infrastruktūrą, plėsti mokslinę veiklą“, – pranešime cituojama švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.
Spalio 1 d. baigtame įgyvendinti kolegijų stiprinimo plane buvo įtvirtinta, jog ne mažiau nei pusė valstybinių kolegijų dėstytojų turi turėti bent jau 3 metų praktinio darbo patirtį, susijusią su dėstomuoju dalyku, o praktiniam rengimui turi būti skiriama ne mažiau nei trečdalis studijų programos apimties – 1 metai. Taip pat siekiama, kad 2029 m. valstybinėje kolegijoje studijuotų ne mažiau kaip 1,2 tūkst. studentų.
Kaip praneša ministerija, įgyvendinant kolegijų stiprinimo planą, nuo šių metų liepos 1 d. buvo reorganizuotos 4 valstybinės kolegijos: Vilniaus dizaino ir technologijų kolegija prisijungė prie Vilniaus kolegijos, Alytaus kolegija prisijungė prie Kauno kolegijos ir tapo jos padaliniu Alytuje, Kauno technikos kolegija ir Kauno miškų ir aplinkos inžinerijos kolegija tapo viena Lietuvos inžinerijos kolegija.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.