Mokslo metai ir su jais atėjęs mokinio stresas: kaip su juo susitvarkyti?

2024 m. rugsėjo 12 d. 16:40
Lrytas.lt
Mokslo metai vaikams gali tapti tikru išbandymu: reikia suprasti naują informaciją mokykloje, stiprinti socialinius įgūdžius draugų rate, tobulinti kūrybiškumą ar fizinę jėgą būreliuose.
Daugiau nuotraukų (1)
Padidėjus krūviui ir pasikeitus kasdieniams įpročiams mokiniui tenka susidurti ir su padidėjusiu nerimo lygiu. Kaip padėti savo vaikui jausti mažiau streso naujoje rutinoje?
Balansas. Nereikia tikėtis, jog prasidėjus mokslo metams vaikas pamirš vasaros linksmybes. Aktyvi protinė veikla dažniausiai reikalauja ir tinkamo poilsio.
Atsipalaiduoti padės balansas tarp pareigų ir linksmybių – pavyzdžiui, padarius namų darbus įsijungti animacinį filmuką. Be abejo, į dienos rutiną turi įeiti ir subalansuotas miegas, nuraminantis nervų sistemą ir sureguliuojantis nuotaikas.
Atsipalaidavimo technikos. Jas galite atlikti kartu su vaiku, taip sutvirtindami tarpusavio ryšį ir tuo pačiu nurimdami patys. Gilaus ir sąmoningo kvėpavimo pratimus moksleivis galės atlikti ir mokykloje, tačiau su kita technika galite padėti jūs. Paprašykite įsivaizduoti paplūdimį, paklauskite, kokius garsus jis girdi, kokius kvapus užuodžia. Šis būdas nukreipia ir koncentruoja mintis į malonius dalykus, stresą palikdamas kažkur toli.
Papildoma pagalba. Bene didžiausią streso kiekį vaikai pajaučia akademinėje aplinkoje. Atsiradusios spragos pamokų metu užsilieka dėl nepakankamo laiko joms išsiaiškinti, kartu su jomis kaupiasi ir nerimas dėl pažymių ar aplinkinių nuomonės. Laiko ar žinių stoka tėvams užkerta kelią padėti, tačiau sprendimas yra – nuoseklus papildomas mokymasis.
Individualūs korepetitoriai padeda pasiruošti kontroliniams, paruošti namų darbus ar išsiaiškinti dalykus, kurių pamokoje nespėjo. Alfa klasės korepetitoriai yra suinteresuoti ir gera mokinio emocine sveikata bei tiki, jog mokymasis, pritaikytas prie asmeninių poreikių, pašalins nerimo dirgiklius ir sugrąžins pasitikėjimą savimi. Pamokos metu diskutuojama ne tik akademinėmis temomis, bet ir apie moksleivio pomėgius, jo gyvenimą, stiprinami emociniai įgūdžiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.