G. Nausėda rugsėjo 1-ąją pasitiko su Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos bendruomene (1)

2024 m. rugsėjo 2 d. 12:22
Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį Mokslo ir žinių dieną šventė su Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos bendruomene.
Daugiau nuotraukų (34)
Renginio metu šalies vadovas pasveikino šventės dalyvius bei su gimnazijos mokiniais diskutavo įtraukiojo ugdymo ir pilietiškumo tema.
Šalies vadovas mokiniams teigė, jog žmonės, kurie jaučia ir rodo pagarbą aplinkiniams, neišvengiamai bus tarp tų, kurie ateityje kurs ir saugos savo šalį.
„Šiandien turime tik dar daugiau pasitikėti mokyklų bendruomenėmis – mokytojais, švietimo pagalbos specialistais, tėvais ir mokiniais. Jie savo pavyzdžiu geriausiai demonstruoja: viskas įmanoma, tereikia norėti, tikėti ir pasistengti“, – Trakų Vytauto Didžiojo gimnazijos kalbėjo valstybės vadovas.
G. Nausėda šventės metu ir pats prisiminė savo vaikystę. Prezidento teigimu, lankantis mokyklose, atgyja ne tik nostalgiški atsiminimai, bet ir sukyla jaudulys.
„To jaudulio, kada ateina rugsėjo pirmoji ir tu žinai, kad tu sutiksi savo draugus ir jie bus stipriai pasikeitę per vasarą, kad prasiės iš naujo mokymosi procesas, buvimas su draugais (...) Jaudulys ir ypatinga nuotaika, kuri siejasi su rugsėjo pirmąja, ji tikrai aplanko kai lankausi mokykloje“, – žurnalistams sakė šalies vadovas.
ELTA primena, kad Rugsėjo 1-ąją naujus mokslo metus pradeda apie pusę milijono besimokančiųjų. Bendrojo ugdymo mokyklose mokysis keliais tūkstančiais daugiau mokinių nei pernai – iš viso 361,8 tūkstančiai, iš jų 30,3 tūkst. pirmokų.
Gitanas Nausėdarugsėjo 1-ojiTrakai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.