„Guliverio akademija“ tapo pirmąja Australijos tarptautine mokykla ES šalyse

Vilniuje ir Ukmergėje veikianti privati „Guliverio akademija“ tapo pirmąja ES šalyse akredituota Vakarų Australijos tarptautine mokykla, kuri priklauso šios šalies švietimo sistemai. Akreditaciją dvylikametei mokyklai, kuri skaičiuoja jau septintus savo veiklos metus, suteikė Vakarų Australijos švietimo departamentas.

Vilniuje ir Ukmergėje veikianti privati „Guliverio akademija“ tapo pirmąja ES šalyse akredituota Vakarų Australijos tarptautine mokykla, kuri priklauso šios šalies švietimo sistemai.
Vilniuje ir Ukmergėje veikianti privati „Guliverio akademija“ tapo pirmąja ES šalyse akredituota Vakarų Australijos tarptautine mokykla, kuri priklauso šios šalies švietimo sistemai.
Pedagogas ir vienas „Guliverio akademijos“ įkūrėjų Stephenas Lee, turintis didesnę nei 40 metų mokytojavimo ir 26 metų vadovavimo privačioms Australijos mokykloms patirtį.
Pedagogas ir vienas „Guliverio akademijos“ įkūrėjų Stephenas Lee, turintis didesnę nei 40 metų mokytojavimo ir 26 metų vadovavimo privačioms Australijos mokykloms patirtį.
Psichologė ir mokyklos įkūrėja Rūta Gustainienė.
Psichologė ir mokyklos įkūrėja Rūta Gustainienė.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 15, 2024, 10:55 AM

„Tai – svarbus įvykis mums ir mūsų auklėtiniams. Nuo šiol ne tik dirbame „kaip Australijoje“, bet ir oficialiai priklausome šios šalies švietimo sistemai. Tai atveria naujas galimybes mūsų mokiniams, kurių įgyti brandos atestatai bus australiški – automatiškai pripažįstami Australijos, JAV, D. Britanijos ir kitų užsienio šalių aukštosiose mokyklose“, – sako pedagogas ir vienas „Guliverio akademijos“ įkūrėjų Stephenas Lee, turintis didesnę nei 40 metų mokytojavimo ir 26 metų vadovavimo privačioms Australijos mokykloms patirtį.

Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija Australijos programą tarptautinei „Guliverio akademijai“ kol kas patvirtino vaikų darželio ir 1–10 klasių veiklai. „Mūsų dvyliktokai dar neužaugo, o pirmoji vienuoliktokų laida startuos šių metų rugsėjo 1 dieną. Neabejojame, kad tam laikui Lietuvos švietimo, mokslo ir sporto ministerija suteiks 11–12 klasėms reikalingą australiškos mokymosi programos patvirtinimą. Oficialų Australijos patvirtinimą ir paramą jau užsitikrinome“, – teigia S.Lee.

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (angl. OECD) sudarytame reitinge Australijos švietimas su 8,6 rodikliu rikiuojasi pačioje viršūnėje – užima antrąją poziciją po Suomijos, kurios rodiklis sudaro 9,2. Lietuvos švietimo rodiklis – 7,7.

Anot psichologės ir mokyklos įkūrėjos Rūtos Gustainienės, „Guliverio akademija“ siekia suteikti mokiniams Australijos–Lietuvos edukacinę patirtį, kuri įgalina vaikus kaip lietuvius gyventi tiek mūsų šalyje, tiek tapti pilnaverčiais piliečiais bet kurioje pasaulio valstybėje.

„Savo veikloje taikydami šiuolaikinius pedagogikos metodus, ir toliau daug dėmesio skirsime mokymo programoms dvikalbiu – lietuvių ir anglų – formatu. Mokymosi programą pritaikome taip, kad būtų išlaikyta lietuvių kalba, istorija, geografija, politika, kultūra ir tradicijos. Tuo pačiu nuo pat 1 klasės intensyviai ugdome ir anglų kalbos įgūdžius, mokome ir egzaminuojame pagal Australijos programą“, – sako 25 metų darbo stažą turinti R. Gustainienė, kuri taip pat yra Londone diplomuota organizacijų valdymo ir pokyčių vadybos konsultantė.

Modernios ir liberalios mokyklos praktika yra paremta edukaciniais tyrimais, o svarbiausias principas – mokyti vaikus atsakyti už savo veiksmus ir dalytis žiniomis siekiant bendro tikslo. „Mokymosi procesą modeliuojame taip, kad vaikams būtų smagu mokytis, tyrinėti, eksperimentuoti ir plėsti pažinimo ribas. Dedame pastangas, kad mūsų auklėtiniai norėtų mokytis savarankiškai visą gyvenimą“, – pasakoja R.Gustainienė.

Jos teigimu, mokymosi programa nuolat peržiūrima ir atnaujinama, siekiant užtikrinti jos aktualumą sparčiai besikeičiančiame pasaulyje.

Anot S.Lee, „Guliverio akademija“ Australijos mokymo filosofija – aukštos kokybės mokslą padaryti prieinamą kiekvienam – vadovaujasi planuodama ir kainodarą. „Mokslo mūsų akademijoje kaina yra ne tik gerokai žemesnė, lyginant su kitomis Lietuvoje veikiančiomis tarptautinėmis mokyklomis, bet ir itin konkurencinga, lyginant su privačiomis sostinės mokymosi įstaigomis“, – sako S.Lee.

Nuo 2017-ųjų Vilniuje veikiančioje „Guliverio akademijoje“ šiuo metu ugdomi daugiau nei 60 mokinių. Šiemet į naujas patalpas Gedimino prospekte persikėlusi mokykla turi galimybę priimti apie 120 mokinių. „Guliverio akademija“ Ukmergėje nuo rugsėjo pirmosios pakvies mokytis pirmokus ir antrokus.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.