Įdomioji pamoka „Auginame čia, Lietuvoje!“ įkvėpė nenuobodžiai mokytis šimtus Lietuvos moksleivių

Sveika gyvensena, tvarumas, lietuviškų produktų auginimas bei vartojimas, istorija, sportas – visa tai apjungia iniciatyva „Auginame čia, Lietuvoje!“. 1 – 4 klasių mokiniai iš visos Lietuvos turėjo galimybę kaupti papildomų žinių šiose srityse žiūrėdami Įdomiąją pamoką bei atlikdami užduotis, kurias kvietė praktiškai patirti istorikai, sportininkai, sodininkai bei kitų sričių specialistai.

Sveika gyvensena, tvarumas, lietuviškų produktų auginimas bei vartojimas, istorija, sportas – visa tai apjungia iniciatyva „Auginame čia, Lietuvoje!“.
Sveika gyvensena, tvarumas, lietuviškų produktų auginimas bei vartojimas, istorija, sportas – visa tai apjungia iniciatyva „Auginame čia, Lietuvoje!“.
Sveika gyvensena, tvarumas, lietuviškų produktų auginimas bei vartojimas, istorija, sportas – visa tai apjungia iniciatyva „Auginame čia, Lietuvoje!“.
Sveika gyvensena, tvarumas, lietuviškų produktų auginimas bei vartojimas, istorija, sportas – visa tai apjungia iniciatyva „Auginame čia, Lietuvoje!“.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 26, 2024, 1:08 PM

Herojai Benas ir Liepa susitiko su šalyje gerai žinomais žmonėmis, kad įkvėptų vaikus prisiliesti prie svarbių temų – ekologijos, tvaraus vartojimo, pagal ekologinės gamybos (EKO) ir nacionalinės maisto kokybės sistemas pagamintais produktais (NKP), sveikatos saugojimo ir atsakingo požiūrio į tai, kaip gyvename kasdien. 45 minučių trukmės interaktyvioji pamoka įtraukė ne tik mokinius, bet ir mokytojus, kurie kūrė bei mokėsi kartu su vaikais.

Rasita Vekeriotienė, Kauno rajono Ringaudų pradinės mokyklos mokytoja, sako, jog dalyvaudama ne pirmus metus vis tiek turi galimybių nustebti.

„Įvairių sričių veiklos tikrai suvienija bendruomenę. Atrodo, kad tuomet visi susitelkiame bendrai veiklai be didelių pastangų, o rezultatai nustebina ne tik vaikus, bet ir jų tėvus. Įdomiąją pamoką žiūrėję pirmokai buvo susikaupę. Jiems labai patiko krepšininko Manto Kalniečio patarimai, jo asmeninė istorija bei fizinis pratimas taiklumui lavinti, kai reikia pataikyti batus į dėžę. Panašu, kad pertraukas paįvairinsime nauja veikla. Taip pat mokiniai linksmai sprendė kryžiažodžius, atsakinėjo į klausimus apie įvairių produktų vartojimą, diskutavo grupėje ir įtraukiai mokėsi ne iš knygų“, – projekto suteiktas naujas patirtis vardija R.Vekeriotienė.

Joniškio „Saulės“ pagrindinės mokyklos ketvirtokų mokytoja Virgilija Kupinienė projekte „Auginame čia, Lietuvoje!“ dalyvauja jau trečius metus iš eilės. „Kasmet organizatoriai sugeba mus nustebinti. Šiemet daugiausiai dėmesio sulaukė istorikės Kristinos Petrauskės edukacija apie senovės lietuvių valgymo įpročius bei mokiniams skirta užduotis išvirti Jogailos košę iš batono be plutelių bei razinų. Kartu valgėme, pavaišinome mokyklos administracijos darbuotojus bei kitus mokytojus. Vėliau pagal pateiktą receptą gaminome limonadą iš medaus, vandens bei citrinų. Supratę, kad bus tokių įdomių užduočių, vaikai tapo labai įsitraukę, draugiški, padedantys vieni kitiems. Pagamintų patiekalų skonis nustebino – mokiniai nesitikėjo, kad taip gerai pavyks. Tai ugdo pasitikėjimą savimi, norą veikti ir mokytis praktiškai“, – džiaugiasi mokytoja V.Kupinienė.

Pedagogė patikina, kad labai naudingi buvo ir sodininkės patarimai, kaip sodinti ir prižiūrėti augalus bei įkvepianti pažintis su krepšininku M.Kalniečiu.

Eglė Petraitienė iš Vilkaviškio pradinės mokyklos Įdomiąją pamoką stebėjo su ketvirtokais, kuriems ši iniciatyva nėra nauja, nes dalyvauja ne pirmus metus. „Kasmet veiklų kokybė vis labiau patinka, atrodo, kad jomis atliepiamas šiandieninių vaikų poreikis būti pastebėtiems, išgirstiems, mokytis praktiškai, įjungiant kuo daugiau juslių. Ne tik klausėmė edukacijų, bet ir aktyviai kūrėme patys. Mokiniai netgi patobulino senovės lietuvių receptus, viską atliko bendrystėje ir su dideliu susidomėjimu. Sodininkės patarimai buvo priminimas mums, kad esame teisingame kelyje – kasmet ant palangės auginame įvairių augalų – žirnių, žemuogių, net ir ąžuoliuką esame pasodinę. Kai kuriuos vaikus labiausiai sužavėjo krepšininko paskatinimas nepamiršti savo kūno ir tinkamai sportuoti“, – kalba E.Petraitienė.

Pokyčių lyderis Giedrius Bučas Įdomiosios pamokos metu papasako apie būsimą 9 mėnesių trukmės žygį pėsčiomis aštuonių šalių teritorijomis. Vyras įveiks 6000 kilometrų, kviesdamas atkreipti dėmesį į Baltijos jūros problemas – jos užterštumą – ir imtis paplūdimių tvarkymo.

Projekto organizatoriai: Žemės ūkio agentūra prie Žemė ūkio ministerijos. Projektas vykdomas kaip Vaisių ir daržovių bei pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo vaikų ugdymo įstaigose programos, kuriai skirta Europos Sąjungos finansinė parama, dalis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.