Būsimus kūrėjus kviečia į laiko patikrintą menininkų kalvę: Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultete – ne viena išskirtinė programa

Vilniaus dailės akademijos (VDA) Kauno fakultete auginami jauni, talentingi kūrėjai, kurių indėlis į Lietuvos laisvą kūrybinę erdvę pripažįstamas ir puoselėjamas tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygmeniu.

VDA Kauno fakulteto organizuojama meno mugė.<br>VDA Kauno fakulteto archyvo nuotr.
VDA Kauno fakulteto organizuojama meno mugė.<br>VDA Kauno fakulteto archyvo nuotr.
VDA Kauno fakulteto studentų pasirodymas fakulteto kieme.<br>VDA Kauno fakulteto archyvo nuotr.
VDA Kauno fakulteto studentų pasirodymas fakulteto kieme.<br>VDA Kauno fakulteto archyvo nuotr.
VDA Kauno fakulteto atstovai studijų mugėje.<br>VDA Kauno fakulteto archyvo nuotr.
VDA Kauno fakulteto atstovai studijų mugėje.<br>VDA Kauno fakulteto archyvo nuotr.
VDA Kauno fakulteto menininkų darbas.<br>VDA Kauno fakulteto archyvo nuotr.
VDA Kauno fakulteto menininkų darbas.<br>VDA Kauno fakulteto archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2024-04-05 11:00

VDA Kauno fakultetas įsikūręs Kauno miesto širdyje – pačioje Rotušės aikštėje, (Muitinės g. 2, /4 Kaunas). Fakultete įrengtos profesionalios erdvės, pritaikytos skirtingų studijų veikloms ir aukšto lygio meno kūrinių gimimui. Fakultetas studentus pasitinka su atsinaujinusiomis, funkcionaliomis darbo erdvėmis, 3D meno vizualizaciniais įrenginiais, unikalia foto studija ir jaukia kūrybiška atmosfera.

VDA Kauno fakulteto aplinkoje – ne viena dešimtis iškilių menininkų, kurių darbai pripažįstami tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų: architekto doc. Rimanto Giedraičio „Vienybės aikštės“ projektas, skulptoriaus doc. Tado Vosylio kūriniai „Taškas“ bei „Tauras“, architekto doc. Tomo Kulešos suprojektuotas „Dariaus ir Girėno“ stadionas. Taip pat tekstilininkės doc. Monikos Žaltauskaitės Grašienės instaliacija „Takas“, kuri išrinkta geriausia parodoje „ArtVilnius’23“.

VDA Kauno fakultetas taip pat neša ir Kauno meno mokyklos vėliavą. Dar 1922 m. Lietuvos meno kūrėjų draugijai remiant, dailininkas Justinas Vienožinskis savo energija ir pastangomis įkūrė Kauno meno mokyklą. Tuometinėje mokykloje jaunuosius menininkus ugdė Lietuvos dailės novatoriai Vladas Didžiokas, Adomas Galdikas, Petras Kalpokas ir kiti. Tęsdamas Kauno dailės mokyklos tradicijas, Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultetas siekia tapti integralia Europos Sąjungos švietimo ir kultūros dalimi, įgyvendina novatoriškas mokymo programas bei rengia kūrybiškai mąstančius ir rinkos paklausą turinčius specialistus.

Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultete yra 8 (aštuonios) bakalauro ir 9 (devynios) magistro studijų programos. Bakalauro studijų pakopoje galima studijuoti šiose programose: 3D meno objektai: stiklas, skulptūra, keramika, Tekstilė ir mada, Tapyba, Architektūra (vientisosios studijos), Interjero dizainas, Dizainas, Grafinis dizainas, Taikomoji grafika.

Magistro studijų pakopoje galima studijuoti šiose programose: Dizainas, Grafinis dizainas, Tapyba, Tekstilės menas ir medijos, Iliustracija ir kontekstai, Skulptūra, Stiklo menas ir dizainas, Keramika, Dailės terapija. (Jungtinė programa su LSMU).

Norėdami pabrėžti savo kuruojamų studijų programų išskirtinumą VDA Kauno fakulteto dėstytojai pateikė trumpus komentarus bei įžvalgas:

„VDA Kauno fakultetas ruošia architektus, o ne projektuotojus“.

„Taikomosios grafikos programa padeda būsimiems superherojams naviguoti iliustracijų multivisatose!“.

„Gyvenimas – sunkus, tik tapant jis tampa gražus! Tapybos studijos apima teorinius ir praktinius specialybės aspektus. Studentai gilinasi į tapybos iš natūros tradiciją, teminės kompozicijos problematiką, kartu lavinami abstrakčios vaizduosenos įgūdžiai, studijuojamos įvairios tapybos technikos, technologijos“.

„Tekstilės ir mados studijų programa ruošia tarpdisciplininius kūrėjus, per tekstilės meną kuriančius ateities drabužį“.

„Grafinis dizainas – vienintelė pasaulyje kalba, kuriai suprasti nereikalingas Google vertėjas. Profesionaliai ją valdydami, padarysime pasaulį geresnį, gražesnį ir aiškesnį: nuo sausų pusryčių pakuotės iki navigacijos to nuostabaus miesto metro, kurį dar tik ruošiamės aplankyti. Dizaino studijos, tai galimybė susikurti savo aplinką. Mes kuriame žmogui daiktus, kurie mus supa kasdien: papuošalai, telefonai, televizoriai, baldai, automobiliai. Dizaineriai kuria naujus inovatyvius, pažangius produktus, kurie nulems mūsų ateitį“.

Kiekviena programa VDA Kauno fakultete yra tiek pat savita, kiek ir persipynusi su kitomis, tačiau tai studentui leidžia geriau suprasti meno ir menininko santykį, gilintis į teorinius ir praktinius užsiėmimus, o įgytas žinias pritaikyti individualioje kūryboje.

VDA Kauno fakultete kiekvieną pavasarį organizuojama meno mugė, kviečianti visų meno krypčių studentus prisidėti prie socialinių iniciatyvų, burtis į bendruomenes, dalintis idėjomis, patirtimi ir akademinio darbo bei kūrybos rezultatais. Fakulteto organizuojamos mugės metu studentams suteikiama galimybė ne tik viešai pristatyti savo kūrybą, bet ir bendrauti, užmegzti naujus ryšius, o pardavus meno kūrinius, surinktas lėšas paaukoti Ukrainai.

Besiruošiantys stoti į Vilniaus dailės akademijos Kauno fakultetą būsimieji studentai kviečiami į nuotolines konsultacijas, vykstančias kiekvieną trečiadienį nuo 15:00 val.

Konsultacijoms reikalinga registracija, o tai galite padaryti parašę laišką el. p. kaunofakultetas@vda.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.