J. Šiugždinienė: ministerijos tikslas, kad prie nuotolinio mokymo būtų pereita tik blogiausiu atveju

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė teigia, kad jos vadovaujama ministerija jau yra parengusi galimus naujų mokslo metų scenarijus, dėl kurių šiuo metu vyksta diskusija su Sveikatos apsaugos ministerija. J. Šiugždinienė akcentuoja, kad ministerija sieks, jog nuotolinis mokymas šalyje būtų įvestas tik kritiniu atveju.

Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgita Šiugždinienė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 22, 2021, 10:45 AM, atnaujinta Jul 23, 2021, 5:22 PM

„Ministerija yra parengusi scenarijus ir šiuo metu vyksta diskusija su Sveikatos apsaugos ministerija, nes nustatymas ribos, kada keistųsi kažkas ugdymo procese. Sprendimas, koks galėtų būti atvejų skaičius ir koks hospitalizacijos lygis, yra ne Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos kompetencija, o Sveikatos apsaugos ministerijos“, – Eltai duotame interviu teigė J. Šiugždinienė.

Ministrė tikina, kad sprendimai dėl epidemiologinių kriterijų, kuriuos pasiekus būtų svarstoma keisti ugdymo procesą, turėtų būti patvirtinti greitu metu. Vis tik J. Šiugždinienės teigimu, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos tikslas, kad nuotolinis mokymas šalyje būtų įvestas tik kritiniu atveju.

„Aišku, situacija keičiasi, tai turbūt irgi labai sunku prognozuoti, kaip čia viskas vystysis, bet iš esmės mūsų tikslas, kad kuo ilgiau vaikai mokytųsi mokyklose, mokslai vyktų kontaktiniu būdu ir mokyklų nuotolinis ugdymas būtų tik kaip kraštutinė priemonė, juodžiausias scenarijus“, – patikino ministrė.

J. Šiugždinienės teigimu, siekiant, kad juodojo scenarijaus pavyktų išvengti ir vaikai galėtų saugiai mokytis kontaktiniu būdu labai svarbu mokykloms iki rugsėjo mėnesio pasirengti efektyviam mokinių srautų reguliavimui bei kitų operacijų vadovo rekomendacijų įgyvendinimui.

„Mokykloms yra rekomenduojama, pagal mūsų operacijų vadovo rekomendacijas: kaip reguliuoti srautus, higienos reikalavimai, dezinfekavimo, taip pat patalpų vėdinimo rekomendacijos. Tai mes turime tikrai šiuos dalykus įgyvendinti, kad galėtume išvengti galimų susirgimų ar užkrato mokyklose“, – akcentavo ministrė.

ELTA primena, kad premjerė Ingrida Šimonytė ketvirtadienį taip pat patikino, kad Vyriausybė dės visas pastangas, jog ateinančiais mokslo metais mokiniai mokytųsi kontaktiniu būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.