Tragedija jūroje prie Norvegijos krantų: žuvo lietuvis, kurį pažinojo visi paramos Ukrainai tiekėjai

2024 m. spalio 19 d. 16:50
Tragiška žinia pasiekė iš Norvegijos – naktį į šeštadienį iškritęs iš laivo žuvo klaipėdietis Linas Jakas, kuris daugiau kaip dvejus metus be paliovos rūpinosi parama Ukrainai. 
Daugiau nuotraukų (3)
Žinomas visuomenininkas kaunietis Šarūnas Jasiukevičius tvirtino, kad L.Jaką puikiai pažinojo visi organizacijų, tiekiančių paramą Ukrainai, atstovai. Vyras dirbo su visomis paramos organizacijomis, išskyrus „Blue/Yellow“. 
Nepaisant itin didelio atliekamo darbo, L.Jakas visada išliko kuklus ir nesiveržė į viešumą. 
„Linas buvo pagrindinis tarpininkas tarp ukrainiečių ir mažesniųjų Lietuvos paramos organizacijų“, – kalbėjo Š.Jasiukevičius. Su klaipėdiečiu jis susipažino pačioje karo pradžioje, kai gabeno į Ukrainą šarvines liemenes. 
Net ir dirbdamas Norvegijoje L.Jakas nuolat rūpinosi pagalba ukrainiečiais. Jis dažnai grįždavo į Lietuvą, veždavo paramą į Ukrainą. 
L.Jakas dirbo laive, kuris aptarnaudavo Norvegijos pakrantėje įkurdintas jūros maisto fermas. 
„Linas iškrito iš laivo į šaltą vandenį. Kol laivas apsisuko ir grįžo į nelaimės vietą, jaunas vyras jau buvo miręs“, – atskleidė Š.Jasiukevičius. 
Dėl L.Jako žūties liūdi ir organizacijos „Locked N' Loaded“ atstovai. 
„Labai skaudi žinia pasiekė, kad žuvo vienas aktyviausių paramos Ukrainai organizatorių Linas Jakas. 
Su juo kartu buvo darytos dauguma mūsų paramos akcijų, taip pat ir dabartinė “Kirtis Vaniai”. Jis taip pat bendram tikslui būrė paramos organizacijas ir iniciatyvas, koordinavo pirkimus ir bendravimą su daliniais. 
Linas niekada nesiekė būti žinomas ar kažkaip tai parodyti – priešingai, tyliai ir nepailstamai visą laisvą savo laiką skyrė šiam tikslui. 
Tai yra didžiulė netektis visai paramos bendruomenei, tačiau manome, kad ko Linas mažiausiai būtų norėjęs, tai kad visi sustotume ir pavargtume remti. Nepavargsim, Linai, darbai tęsis ir toliau. Ilsėkis ramybėje“, – skelbiama organizacijos FB paskyroje. 
Linas JakasNorvegijalaivas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.