Dingusio 15-mečio Mato istorijoje – nauji faktai: mama atpažino sūnaus drabužius, laukiama DNR ekspertizės

2024 m. spalio 15 d. 15:09
Lrytas.lt
Pirmadienį Vilniuje radus skenduolio kūną ir įtariant, kad tai gali būti dvi savaites ieškoto 15-mečio kūnas, ekspertams pavesta atlikti DNR ekspertizę, turinčią patvirtinti tvirtai nustatyti rasto žmogaus tapatybę.
Daugiau nuotraukų (15)
Ekspertų išvadų laukiama jau artimiausiu metu.
Kaip Lrytas informavo Vilniaus apygardos prokuroras Egidijus Motiejūnas, dar pirmadienį įvykio vietoje apžiūrint kūną dingusio 15-mečio mama atpažino savo sūnaus drabužius.
Tačiau vien pagal juos tvirtai pasakyti, kad tai yra ieškotas 15-metis kol kas negalima.
Todėl ekspertams buvo pavesta atlikti DNR ekspertizę, kuri turėtų patvirtinti arba paneigti rasto žmogaus tapatybę.
„Ši procedūra neturėtų ilgai trukti“, – sakė prokuroras.
Ekspertizes išvadas tikimasi gauti jau artimiausiu metu.
Jei bus patvirtinta, kad tai tikrai ieškotas 15-metis, kaip Lrytas teigė prokuroras, ikiteisminis tyrimas dėl paieškos turėtų būti nutrauktas, tačiau iš karto būtų pradėtas kitas ikiteisminis tyrimas. Greičiausiai tai būtų ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.
Teismo medicinos ekspertai kol kas neatsakė į klausimą, kokia labiausiai tikėtina Neryje rasto žmogaus mirties priežastis. Šiuo atveju atsakymo tikimasi sulaukti iki savaitės galo.
Kaip jau skelbė Lrytas, 15-metis Matas prieš porą savaičių dingo naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Socialiniame tinkle „Facebook“ buvo sukurta grupė, skirta jo paieškai „Mato paieška“. Ten buvo nurodyti vaikino požymiai ir pakviesti savanoriai jungtis į nepilnamečio fizines paieškas.
Policija dėl nepilnamečio dingimo pradėjo ikiteisminį tyrimą ir visą laiką iki jis buvo rastas vykdė intensyvią paiešką, tik ne visada viešą.
Pareigūnai taip pat pagalbos paprašė ugniagesių, kurie valtimis ir vandens motociklais dvi savaites tikrino Neries vagą ir pakrantes.
Spalio 14 d. Vilniaus centre žmonės pamatė Nerimi plaukiantį žmogaus kūną ir informavo apie tai pagalbos tarnybas. Atskubėję ugniagesiai kūną ištraukė iš vandens ir perdavė policijos pareigūnams.
Ištraukus kūną iš karto kilo įtarimų, kad tai gali būti ieškomas 15-metis.
DNR tyrimasVilniusskenduolis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.