Dėl gaisro elektros pastotėje greta Žaslių geležinkelio stoties vėlavo traukiniai tarp Vilniaus ir Kauno

2024 m. spalio 9 d. 14:53
Lrytas.lt
Papildyta
Greta Žaslių geležinkelio stoties trečiadienį užsiliepsnojus elektros pastotei, apie valandą vėlavo trys traukiniai, kursuojantys tarp Vilniaus ir Kauno.
Daugiau nuotraukų (1)
Kaip Lrytas.lt sužinojo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente, pranešimas apie gaisrą Kaišiadorių rajone, Gurionių kaime trečiadienį gautas apie 13 val. 50 min. Buvo pranešta, kad greta geležinkelio dega elektros pastotė.
Ugniagesiai į įvykio vietą nuvažiavo dviem autocisternomis, vėliau į pagalbą išsikvietė papildomų pajėgų.
Paaiškėjo, kad pastotėje dega du transformatoriai lauke, degimas fiksuotas ir pastato viduje.
Apie 14 val. 47 min. gaisras lokalizuotas, ugnies plitimas buvo sustabdytras. Tačiau apie 15 val. gaisras vis dar buvo gesinamas.
Bendrovės „LTG Link“ atstovė Olga Malškevičienė Lrytas.lt informavo, kad dėl gaisro sutriko kelių traukinių eismas. Apie 15 val. elektros tiekimas geležinkeliams jau buvo atnaujintas iš kitos elektros pastotės, traukinių eismas atkurtas.
Dėl šio incidento, pasak O.Malaškevičienės, apie valandą vėluos trys traukiniai, kursuojantys tarp Vilniaus ir Kauno.
Trečiadienio vakarą traukiniu iš Vilniaus į Kauną važiavę žmonės Lrytas.lt pranešė, kad ties Žasliai buvo juntamas itin stiprus degėsių kvapas.
„Teko važiuoti traukiniu Vilnius-Kaunas. Po 19 val. buvo sustojimas Žasliuose, po šio sustojimo traukiny pasklido nežmoniškas svilėsių, degusio plastiko kvapas. Iki pat Kauno reikėjo kęsti nežmonišką smarvę. Keleiviai net nebuvo informuoti, dėl ko visa tai. Stotelėje įlipo du vyrai, gal jų apranga buvo įsigėrusi gaisro gesinimo kvapo“, – Lrytas.lt pranešė skaitytojai.
Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.