Vilniuje tebeieškoma dingusio 15-mečio – savaitgalį organizuojama sausumos paieška

2024 m. spalio 5 d. 10:27
Lrytas.lt
Vilniuje savanoriai nenuleidžia rankų ir savaitgalį toliau rengiasi ieškoti kone prieš savaitę dingusio Mato Kalinausko. Šeštadienį ir sekmadienį ir sekmadienį steigiami du paieškos štabai, kurie koordinuos sausumos paieškas.
Daugiau nuotraukų (34)
Penktadienį į visuomenę kreipėsi dingusio nepilnamečio mama, kuri prašė galinčių prisijungti prie jos sūnaus paieškos.
„Esu be galo dėkinga visiems, kurie jau prisidėjo prie sūnaus paieškos, tačiau mums vis dar reikia pagalbos. Prašau visų, kurie gali skirti bent valandą savo laiko, prisijungti prie paieškos sausumoje. Kiekvienas savanoris mums – labai svarbi, papildoma pagalba, kad Matą kuo greičiau surastume,“ – buvo rašoma žiniasklaidai perduotame paauglio mamos prašyme.
Kaip rašoma „facebook“ grupėje „Mato paieška“ tiek šeštadienį (spalio 5 d.), tiek sekmadienį (spalio 6d.) organizuojamos koordinuotos sausumos paieškos. Steigiami du paieškos štabus: prie Šilo tilto ir prie prekybos centro „Depo“.
„Abejose lokacijose renkame dvi grupes – 10:00 ir 14:00 val. Štabe jus pasitiks paieškos koordinatoriai, pagal susirinkusį asmenų skaičių pasiskirstysime sektoriais, kiekvieno sektoriaus paieškos grupė turės koordinuojantį asmenį, kuris į sektorių keliaus kartu su jumis.
Būtina užsiregistruoti paieškos formoje“, - informavo paieškos organizatoriai.
Taip pat ieškomi žmonės, galintys plaukti baidarėmis sekmadienį nuo 11 val. 
Primenama apie savanorių saugumą
Savanoriams vėl primenama apie tai, kad vykdant paiešką, pirmoje vietoje yra asmeninis saugumas.
„Draudžiama vykdyti paieškas po vieną, visą laiką turi eiti ne mažiau du žmones. Atitolus, einant pažiūrėti sudėtingesnes vietas – visuomet informuoti savo porininką.
Žolė slidi, labai saugotis kad nenuslįsti į vandenį. Būtina patogi, geriausia neperšlampama avalynė (sportiniai bateliai netinka).
Patartina turėti atšvaitinę liemenę, apsauginius permatomus akinius. Rekomenduojama turėti žygeivių lazdas, kurios padeda apžiūrėti žoles, taip pat žiūronus, peršlapus batams pasikeisti sausas kojines, švilpuką. Šviesos šaltiniai – prožektoriai, ciklopai. Net ir dieną.
Keliaujant palei vandens telkinį saulėtą dieną, turėkite poliarizuotų stiklų akinius nuo saulės, taip galėsite apžiūrėti vandenį neatsispindint šviesai. Būtinai turėti vandens, šilto gėrimo“, - rašoma patarimuose savanoriams.
Dingo išėjęs iš sporto klubo
Kaip jau skelbė Lrytas.lt, 15-metis Matas Kalinauskas dingo naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Kaip vėliau buvo skelbiama jo paieškai sukurtoje „Facebook“ grupėje „Mato paieška“, vaikinas yra 175 cm ūgio, vilkėjo trumpus mėlynus šortus „Jack & Jones“, žydrus „Nike“ sportbačius, juodą „Jack & Jones“ džemperį su „Jack & Jones“ užrašu per visą krūtinę.
„Praėjusią naktį išėjo iš namų ir negrįžo. Paskutinį kartą matytas naktį 4 val. 21 min. išeinantis iš „Lemon Gym“ sporto klubo Antakalnyje (Vilnius). Išėjęs pasuko link Šilo g., kirto kelią per „Caffeine“ ir toliau informacijos apie jaunuolio judėjimo kryptį nėra.
Ant Šilo tilto vidurio rasta kuprinė su visais jaunuolio daiktais, tad su savimi daugiau nieko neturėjo. Jeigu turite vertingos informacijos, matėte šį jaunuolį – skambinkite bendruoju pagalbos numeriu 112 arba skambinkite/palikite žinutę Mato tėvams +37064565968“, – rašoma „Facebook“ pranešime.
Policija dėl nepilnamečio dingimo pradėjo ikiteisminį tyrimą ir pradėjo intensyvią paiešką. Pareigūnai pagalbos paprašė ugniagesių, kurie valtimis ir vandens motociklais visą savaitę tikrino Neries vagą ir pakrantes.
Policijos pareigūnai taip pat prašo atsiliepti miesto gyventojus, vairuotojus, turinčius videoregistratorius, kurie važiavo rugsėjo 30 d. 4 val. 20 min. – 8 val. sostinės Antakalnio g., Žirmūnų g., P. Vileišio g., Šilo g., „Šilo“ tiltu, ir turimą vaizdo medžiagą pateikti el. paštu dainora.kucauskaite@policija.lt.
Pastebėjus nepilnametį, prašoma pranešti pagalbos telefonu 112 arba +370 700 56 007.
„Policijos pareigūnai tęsia nepilnamečio paiešką, prie pareigūnų prisijungė Raudonojo kryžiaus draugijos savanoriai, šauliai. Visi paieškos darbai vyks iki tol, kol jaunuolis bus surastas“, – skelbė policija.
paieškanepilnametisVilnius
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.