Po duslaus trenksmo prie daugiabučio – ant žemės vaitojančio 19-mečio vaizdas: aiškėja nelaimės Panevėžyje aplinkybės (2)

2024 m. rugsėjo 14 d. 15:28
Panevėžyje nuo penkiaaukščio namo stogo nukritęs sieną plovęs jaunuolis skaudžiai tėškėsi į žemę, bet liko gyvas. Nelaimėliui pasisekė, kad nukrito ant prie namo augančio krūmo, kuris sušvelnino smūgį.
Daugiau nuotraukų (3)
Prie vieno Kniaudiškių gatvės daugiabučio namo su sirenomis sulėkė specialiosios tarnybos. Buvo pranešta apie nuo penkiaaukščio namo stogo nukritusį 19 metų jaunuolį. Apie tai tarnybas informavo kartu su nelaimėliu dirbęs jo 23 metų kolega.
Pirminiais duomenimis, vyras krito atsipalaidavus prie stogo pritvirtintai virvei.
Namo bendrija vaikinus buvo pasamdžiusi nuplauti namo sienas.
Darbus jie buvo pradėję prieš kelias dienas. Kartu dirbo dar trečias vyresnis vyras, bet nelaimės metu jo ten nebuvo. Trijulė dirbo pagal individualios veiklos pažymėjimus.
Nelaimės aplinkybės dar tikslinamos, tačiau manoma, kad nelaimėlis ketino sėsti ant prie sienos prikabintos lentos. Taip sėdėdamas jis vandens srove būtų plovęs sieną.
Niekas nematė, kaip įvyko nelaimė. Vienas gyventojas išgirdo duslų trenksmą ir nuėjo prie lango pažiūrėti, kas nutiko. Apačioje prie namo gulėjo vaitojantis darbininkas.
Medikai jį išvežė į ligoninę.
Darbo inspekcijos Panevėžio teritorinio skyriaus atstovas Vaidas Pauliukas teigė, kad jie įvykio aplinkybių netirs, nes bėda ištiko ne įmonės darbuotoją, o su individualios veiklos pažymėjimu dirbantį žmogų.
Nelaimėlis dirbo prisirišęs viena virve. „Šiaip reikalingos dvi virvės. Viena naudojama leidžiantis žemyn, o kita yra apsauginė“, – paaiškino V.Pauliukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.