Pakaunėje nukritus lėktuvui paaiškėjo, kad piloto girtumas viršija sveiko proto ribas Priminė prieš 6 metus įvykusią tragediją Šilutėje (4)

2024 m. rugpjūčio 29 d. 18:05
Lrytas.lt
Atnaujinta
Visos Kauno operatyvinės tarnybos buvo sukeltos ant kojų gavus pranešimą apie Kauno rajone nukritusį nedidelį lėktuvą. Paaiškėjo, kad šį kartą lėktuvo kritimas baigėsi laimingai. Nors vienas iš dviejų skridusių vyrų ir nukentėjo, į ligoninę jis atsisakė važiuoti.
Daugiau nuotraukų (16)
Kaip pranešė Bendrasis pagalbos centras, ketvirtadienį apie 17 val. 52 min. gautas pranešimas apie tai, kad Kauno r., Ringaudų seniūnijoje, Mitkūnų kaime, Ūkininkų gatvėje nukrito nedidelis lėktuvas.
Į įvykio vietą išsiųstos Kauno rajono priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos.
Informacija apie įvykį perduota Kauno greitosios medicinos pagalbos stočiai.
Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriuje lrytas.lt patvirtino, kad atvykę nurodytu adresu ugniagesiai iš tiesų rado nukritusį nedidelį lėktuvą.
Jų teigimu, laukuose buvo nukritęs lėktuvas, kurio registracijos numeris yra LY-BEM.
Vietos gyventojai iki ugniagesių atvykimo lėktuvėlį buvo atvertę ant ratų. Prispaustų žmonių nebuvo.
„Ugniagesiai kartu su greitosios medicinos pagalbos medikais teikia pagalbą nukentėjusiems. Jų skaičius dar tikslinamas. Lėktuvui nukritus, iš jo išsiliejo kuras. Tad ugniagesiai imasi priemonių, kad nekiltų gaisras“, – apie 18 val. 17 min. lrytas.lt sakė PAGD budėtojai.
Vėliau patikslinta, kad iš lėktuvo ant žemės išbėgo apie 10 l degalų.
Praėjus valandai po nelaimės jau buvo žinoma, kad lėktuvu skrido du vyrai (gimę 1984 m. ir 1969 m.). Vienas jų per incidentą nesunkiai nukentėjo, pagalba jam buvo suteikta įvykio vietoje. Tačiau į ligoninę vyras atsisakė važiuoti.
Policijos departamentas pranešė, kad lėktuvo pilotui (gim. 1969 m.) po nelaimės buvo nustatytas sunkus (2,64 prom.) girtumas. Todėl pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281-1 str. 1 d. (Transporto priemonių vairavimas, kai vairuoja neblaivus asmuo).
Lėktuvas nukrito laukuose, tad žalos ant žemės jis niekam nepadarė. Nepaisant to, dėl nelaimės bus pradėtas ir tyrimas, kurio metu bus bandoma išsiaiškinti visas įvykio aplinkybes. Patys vyrai tvirtino, kad lėktuvas nukrito sustojus varikliui.
Kaip nurodoma viešai prieinamame Transporto kompetencijų agentūros administruojamame civilinių orlaivių registre, nukritęs dvivietis amerikiečių gamybos lėktuvas „Rans 6S“ buvo pagamintas 1991 m. Orlaivis įregistruotas 2017 m. spalio pradžioje, jo savininku nurodomas privatus asmuo.
Lėktuvo bazavimosi vieta – Aleksoto oro uostas, jo tinkamumo skraidyti periodinės patikros pažymėjimas turėjo galioti iki rugsėjo 6 d.
Tragedija prieš 6 metus Šilutėje
„Rans 6S“ Lietuvoje sudužo ne pirmą kartą. 2018 m. rugsėjo 18 d. apie 19 val. ultralengvasis lėktuvas „Rans S6-S Coyote II“, kuris nebuvo registruotas civilinių orlaivių registre, sudužo Šilutės aerodrome.
Tąkart po tyrimo buvo nustatyta, kas atlikdamas posūkį lėktuvas pateko į suktuką ir dėl mažo aukščio trenkėsi į žemę. Po smūgio lėktuvas užsidegė.
Tąkart per incidentą pilotas žuvo.
Šį mėnesį Lietuvoje tai jau antras kartas, kai nukrenta nedidelis privatus lėktuvas. Kaip jau ne kartą skelbė lrytas.lt, rugpjūčio pradžioje Tauragės rajone į Balskų tvenkinį nukritus lėktuvui žuvo žinomas Tauragės verslininkas Vytautas Kiminius (gim. 1957 m.).
Tąkart po nelaimės lėktuvu skridusi moteris buvo išgelbėta, tuo tarpu lėktuvą pilotavęs verslininkas dingo. Jo kūnas buvo rastas tik po kelias dienas trukusių paieškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.