Palangos daugiabutyje sprogus elektrinio paspirtuko baterijai kilo didelis gaisras – meras žada pagalbą nukentėjusiems Evakavosi 12 žmonių

2024 m. liepos 10 d. 09:20
Lrytas.lt
Tik per laimingą atsitiktinumą niekas nenukentėjo antradienio vakarą Palangoje kilus gaisrui daugiabutyje. Pirminiais duomenimis, gaisras galėjo kilti sprogus elektrinio paspirtuko baterijai. Palangos meras Šarūnas Vaitkus jau pažadėjo pagalbą nukentėjusiems.
Daugiau nuotraukų (1)
„Galimai sprogus paspirtuko kraunamai baterijai užsidegė butas. Laimei žmonės nenukentėjo. Žinoma, didelę dalį žmonių turto pasiglemžė ugnis. Buvome įvykio vietoje, žmonės tie kurie pareiškė norą, operatyviai apgyvendinome viešbutyje. Miesto tarnybos: komunalinis ūkis, šilumos tinklai vietoje įverino situaciją, pašalino svarbiausias problemas“,- socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Palangos meras Šarūnas Vaitkus.
Pasak mero, jau trečiadienį ryte prasidės teritorijos ir namo tvarkymo, valymo darbai. Savivaldybė įvertins situaciją ir pagelbės kiek įstatymai leidžia finansiškai, žada meras.
„Kartu su visa bendruomene padėsime kuom tik galėsime ir nepaliksime mūsų gyventojų nelaimėje. Kreipiuosi į visus kas gali taip pat padėti žmonėms ir kuo greičiau sutvarkyti jų namus ypač į statybininkus ar statybines bendroves“, – socialiniame tinkle rašė meras.
Tuo tarpu Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas informuoja, kad pranešimas apie gaisrą daugiabutyje Sodų g. gautas apie 21 val. 52 min. Buvo pranešta,kad dega butas pirmame aukšte.
Į gaisro vietą ugniagesiai nuskubėjo trimis autocisternomis, nusiųstas autokeltuvas.
Atvykus gelbėtojams, butas degė atvira liepsna. Iki ugniagesių atvykimo iš namo laiptinės išėjo 12 žmonių.
Pirminiais duomenimis, gaisras kilo trijų kambarių bute su virtuve. Gaisro metu visiškai sudegė kambarys ir jame buvę namų apyvokos daiktai, išdužo vidiniai ir balkono langai. Gretimuose kambariuose ir koridoriuje aprūko lubos.
Įvykis tiriamas.
GaisrasPalangaŠarūnas Vaitkus
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.