Dvi mergaites jūroje gelbėjusiam ir žuvusiam klaipėdiečiui – jautrūs kolegų žodžiai

2024 m. liepos 3 d. 10:49
Lrytas.lt
Paaiškėjo savaitgalį dvi mergaites jūroje gelbėjusio ir nuskendusio vyro tapatybė. Jo kolegos socialiame tinkle „Facebook“ vyriškiui skyrė jautrius žodžius ir vadino jį herojumi.
Daugiau nuotraukų (1)
Žuvusio klaipėdiečio tapatybė paaiškėjo antradienį bendrovei „Baltic Contracting Group“ socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbus informaciją kur ir kada galima atsisveikinti su dvi mergaites jūroje gelbėjusiu vyriškiu.
„Šiandien BCG šeimos vardu kreipiamės į visus: darbuotojus, klientus, bendruomenę. Kodėl sakome šeima? Jau 13 m. kuriame ir puoselėjame vertybes, kuriomis vadovaujamės kasdien, padėdami vieni kitiems, besidžiaugdami ar liūdėdami drauge kaip tikra šeima.
Su skausmu pranešame, kad praradome dalį savęs. Netekome šviesulio ir herojaus Rolando Gelčio. Mums garbė pažinti šį žmogų, su kuriuo 3 bendrystės metai buvo pilni džiaugsmo, juoko, šypsenų ir beprotiškų iššūkių ir palaikymo! Šį rytą BCG kolektyvas pasitinka kartu, bet kitaip – ten, kur Rolandas buvo drąsus ir bebaimis, HEROJUS, nebijantis nieko.
Tragedija, įvykusi birželio 29 d. apie 8 val. ryto, yra skaudi visiems, ypač Rolando artimiesiems. Didžiausią užuojautą išreiškiame žuvusiojo žmonai Jurgitai, sūnui Armandui. Mes, BCG, liūdime netekę tikro draugo ir kolegos“, - rašoma jautriame žuvusio vyriškio kolegų įraše.
Žinutėje taip pat pranešama, kad ankstų trečiadienio rytą vyko Šv. mišios, vyras laidojamas 15 val. Palangos kapinėse.
„Rolandai, visada išliksi pavyzdžiu mums! Kilnūs žmonės, darydami gera, negalvoja apie save – gelbėdami kitų gyvybes, paaukoja savąją. Be galo liūdime, tavęs netekę! Ilsėkis ramybėje. Mylinti BCG šeima!“, - rašoma BCG įraše.
Kaip jau skelbė lrytas.lt, į įvykio vietą pasiųsti ugniagesiai gelbėtojai iš banguotos jūros ištraukė skendusią mergaitę. Vaikas buvo išgelbėtas. Deja, nepavyko išgelbėti skęstančios mergaitės gelbėti puolusio vyro. Jį į krantą ištraukė jau „Klaipėdos paplūdimio“ gelbėtojai, tačiau vyro atgaivinti nepavyko.
Bendrovės „Klaipėdos paplūdimiai“ gelbėtojai vėliau informavo, kad skendusios dvi 12–13 metų mergaitės į paplūdimį maudytis atėjo be suaugusiųjų.
„Skęstančius vaikus puolė gelbėti prie jūros poilsiavęs vyras. Apie 8.30 val. vyras dingo po vandeniu. Atvykę priešgaisrinės tarnybos gelbėtojai mergaites ištraukė iš vandens. 9 val. pradėję dirbti paplūdimių gelbėtojai apie 9.10 val. su vandens motociklu ieškojo dingusio vyro ir radę jo kūną ištraukė į krantą. Greitosios pagalbos medikai konstatavo vyriškio mirtį“, - įvykio chronologiją aprašė gelbėtojai.
Įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ gelbėtojų vadovas Aleksandras Siakki tąkart portalui lrytas.lt sakė, kad į banguotą jūrą papbraidyti įlipo dvi mergaitės. Vienai mergaitei iš jūros pavyko išbristi pačiai, o kitą nunešė srovė. Ugniagesiams gelbėtojams pavyko sugriebti jūroje skendusią mergaitę ir ją ištraukti į krantą, o mergaitę gelbėti bandęs vyras paniro po vandeniu.
„Mūsų gelbėtojai darbą pradeda devintą valandą ryto. Ugniagesiai mums nurodė vietą, kur prapuolė vyras, ir mes radome jo kūną. Deja, vyras jau buvo miręs“, – portalui lrytas.lt sakė A.Siakki. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.