Košmaras Vilniuje: per bute iki lubų sukrautą šiukšlių kalną prie moters lavono prieiti negalėjo nei policininkai, nei ugniagesiai

Vilniuje įtarus, kad viename bute gali būti mirusi moteris, į įvykio vietą atvykę pareigūnai ir ugniagesiai susidūrė su nematytais sunkumais. Dėl bute iki lubų prikrautų šiukšlių gelbėtojai iš pradžių net nesugebėjo išpjauti durų, o išdaužus langą policijos pareigūnai niekaip negalėjo pasiekti lavono. Pasak kaimynų, smarvė iš šio buto juos kankino jau seniai.

 Ugniagesiai, šiukšlės bute.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
 Ugniagesiai, šiukšlės bute.<br> Lrytas.lt fotokoliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2024, 9:15 AM, atnaujinta Jul 2, 2024, 12:02 PM

Policijos departamentas apie šį įvykį praneša itin lakoniškai. Pasak policijos pranešimo, liepos 1 d. apie 7 val. 15 min. Vilniuje, Debesijos g., bute, rastas mirusios nenustatytos tapatybės apie 70–80 metų amžiaus moters kūnas irimo stadijoje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Tačiau lrytas.lt pradėjus domėtis moters mirties aplinkybėmis, paaiškėjo itin retai pasitaikanti istorija.

Pirminiais duomenimis, pirmadienį pagalbos telefonu paskambinę namo gyventojai sakė, kad nebegali kęsti iš kaimynės buto sklindančios smarvės. Pasak namo gyventojų, moteris gyveno viena, aplink jos buto duris skraido kalnai musių, todėl įtariama, kad buto šeimininkė gali būti mirusi.

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai ir policijos pareigūnai patvirtino, kad iš moters buto sklinda baisus dvokas. Pareigūnai savo duomenų bazėse greitai nustatė, kad iškvietimo dėl smarvės į šį butą jau buvo sulaukta 2023 m. Tąkart buto durų niekas neatidarė, tačiau kopėčiomis iki lango pakilę ugniagesiai matė viduje vaikštančią moterį.

Buvo nustatyta, kad bute gyvena 1957 m. gimusi moteris. Per langus matėsi, kad butas užkrautas šiukšlėmis. Pernai pareigūnai teigė, kad šiukšlių kalnai bute siekia maždaug metrą.

Šį kartą vėl buvo bandoma prisibelsti, vėliau ugniagesiai kopėčiomis vėl pakilo iki buto lango. Vaizdas bute nebuvo pasikeitęs – ten stūksojo kalnai šiukšlių.

Nustačius, kad buto šeimininkė neturiu jokių giminaičių ar artimų žmonių, buvo priimtas sprendimas išpjauti duris ir butą apžiūrėti. Tačiau ugniagesiams iš karto durų išpjauti nepavyko, tad nuspręsta daužti langą. Kartu su gelbėtojais į butą per langą patekę pareigūnai patvirtino, kad čia yra moters lavonas, tačiau per šiukšles iki jo prieiti nėra galimybių.

Šiukšlės, pasak pareigūnų buvo sukrautos kone iki lubų, ant kurių irgi kabėjo maišai su šiukšlėmis.

Galiausiai ugniagesiams pavyko išpjauti buto duris ir po kiek laiko jie sugebėjo prasibrauti iki mirusios moters. Kūnas buvo išneštas iš buto.

Policija apie šiukšlių kalnus bute informavo seniūniją, kuri turėtų rūpintis šiukšlių išvežimu.

Įvykis tiriamas.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.