Pramoginė brolių iškyla burlaiviu virto košmaru: 26 metų jaunuolis rastas negyvas Kauno mariose

2024 m. birželio 12 d. 14:43
Nuo sekmadienio nakties ieškotas jaunuolis trečiadienį buvo rastas negyvas Kauno mariose, ties Grabuciškių kaimu (Kaišiadorių r.). Šeštadienį kaunietis su savo broliu ir draugais dalyvavo iškyloje nuosavu šeimos burlaiviu, tačiau pramoginė kelionė virto tragedija: prieš vidurnaktį žuvusiojo brolis pranešė pagalboms tarnyboms, kad jis iššoko iš laivo.
Daugiau nuotraukų (6)
Ugniagesių tarnybos narai kiekvieną dieną ieškojo mariose jaunuolio kūno, kurį pavyko aptikti trečiadienį, šiek tiek po vidurdienio.
Apie tai naujienų portalui lrytas.lt pranešė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Reda Zarauskienė.
„Kūnas buvo rastas maždaug už 500 metrų nuo kranto. Pirminiais duomenimis, smurto žymių ant jo nepastebėta. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti“, – informavo R. Zarauskienė.
Sulaukę medicinos ekspertų išvadų, pareigūnai spręs, ką toliau daryti: nutraukti bylą ar perkvalifikuoti ją į smurtinį nusikaltimą. Tiesa, bent jau kol kas kriminalistai nelinkę manyti, kad prieš jaunuolį buvo pavartotas smurtas.
Tačiau kraupios nelaimės mįslė dar neįminta – nėra žinoma, kokios priežastys ją nulėmė, kokiomis aplinkybėmis jaunas vyras iš nuosavo šeimos burlaivio iškrito arba nušoko į vandenį.
Pramoginė penkių žmonių kelionė košmaru virto praėjusį šeštadienį, prieš pat vidurnaktį – apie 23 val. 30 min. pagalbos tarnybų telefonu paskambinęs kaunietis pranešė, jog jo brolis iššoko iš laivo.
Tą pačią naktį jauno vyro ieškojo ugniagesių tarnybos nariai, išžvalgę vandens telkinio atkarpą nuo Palemono mikrorajono Kaune iki Jakštonių kaimo Kaišiadorių.
Buvo panaudotas ir termovizorius, tačiau tąsyk jaunuolio kūno rasti nepavyko.
Savaitės pradžioje Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė spaudai Džiuginta Vaitkevičienė informavo portalą lrytas.lt, jog paieškos buvo tęsiamos sekmadienį ir pirmadienio popietę.
Narai mariose dirbo ir antradienį. Be jų pagalbos, buvo pasitelktas dronas.
„Kol kas negalima atmesti nei nelaimingo atsitikimo, nei savižudybės, nei kitų versijų“, – portalui teigė tyrimui vadovaujanti Kauno prokurorė Jolanta Petraitytė.
Kas įvyko iš tikrųjų laive lemtingomis akimirkomis, turėtų paaiškėti tyrimo metu.
Burlaivis priklauso jaunuolio, kuris naktį netikėtai atsidūrė vandenyje, šeimai.
Paplaukioti laivu mariose šeštadienį nuspręsta be ypatingesnės progos – tądien nebuvo nei gimtadienis, nei kokia nors kita šeimos narių ar žmonių iš jų aplinkos šventė.
Be dviejų brolių, nelaimės metu laive buvo dar trys žmonės iš jų pažįstamų rato.
Pareigūnai minėjo portalui lrytas.lt, kad kelionės po marias metu buvo vartojamas alkoholis.
KaunasžūtisKauno marios
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.