Kėdainių rajone šuns sukandžioto 2 metų berniuko būklė sunki: galimai pažeista akis, ant kūno – daugybė žaizdų Mažylį užpuolė tos pačios šeimos keturkojis

2024 m. birželio 8 d. 09:18
Papildyta
Naujienų portalo lrytas.lt šaltiniai pranešė, kad Kėdainių rajone penktadienio vakarą šuns sukandžioto 2 metų berniuko būklė šeštadienį po pietų išlieka sunki – daugybinius sužalojimus patyrusiam vaikui Kauno klinikose atlikta sudėtinga operacija.
Daugiau nuotraukų (6)
Nelaimė įvyko Kėdainių rajone esančiame Valučių kaime, apie 22 valandą – keturkojis puolė mažylį, būdamas privataus namo kieme esančiame voljere.
Iš pradžių pareigūnai pradėjo tyrimą pagal lengviausią sužalojimų laipsnį („Fizinio skausmo sukėlimas arba nežymus sveikatos sutrikdymas“), bet sprendžiant iš jau dabar, po daugiau nei pusės paros turimų duomenų, trauma yra gerokai sunkesnė nei nurodoma policijos suvestinėse.
Portalui vietos gyventojai sakė, jog berniuko būklė labai sunki – pirminiais duomenimis, yra daug žaizdų, pažeista akis.
Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vedėjo Ramūno Matonio žiniomis, vaiką sukandžiojo tos pačios šeimos šuo.
Vietiniai žmonės minėjo, kad šeima yra tvarkinga. Ji gyvena gana atokiame vienkiemyje.
Šuns agresijos protrūkis, jos padariniai berniuko tėvams ir kitiems artimiems žmonėms sukėlė didžiulį šoką.
Baudžiamoji byla kol kas nėra iškelta – renkama medžiaga dėl pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl sveikatos sutrikdymo.
Kaip vaikas buvo užpultas, dėl kokių priežasčių keturkojis ėmė agresyviai elgtis, ar šuo nesirgo, turėtų paaiškėti tyrimo metu.
Duomenų, kad šeima būtų netinkamai prižiūrėjusi gyvūną, nėra.
Viliamasi, jog nuo šuns nukentėjusiojo vaiko būklė pagerės.
„Berniukas yra gydomas Kauno klinikose. Šiuo metu jo būklė stabili“, – šeštadienio pavakare portalui lrytas.lt pranešė Kauno klinikų Komunikacijos tarnybos vyriausioji specialistė Vaida Bytautė.
KėdainiaiVaikasįkando šuo
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.