Atsitiktinai pro šalį važiavęs Pakruojo policininkas išgelbėjo dviratininką

Ne tarnybos metu atsitiktinai pro šalį važiavęs Pakruojo policijos pareigūnas išgelbėjo dviratininką, kuriam buvo staiga sustojusi širdis.

 Pakruojo rajono policijos komisariato Reagavimo skyriuje dirbantis vyriausiasis patrulis Aurimas Danielius.<br> Facebook/Šiaulių apskrities policija nuotr.
 Pakruojo rajono policijos komisariato Reagavimo skyriuje dirbantis vyriausiasis patrulis Aurimas Danielius.<br> Facebook/Šiaulių apskrities policija nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2021, 9:43 AM, atnaujinta Jul 28, 2021, 9:48 AM

Apie incidentą socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Šiaulių apskrities policija.

Kaip rašoma pranešime, 9 metus Pakruojo rajono policijos komisariate Reagavimo skyriuje dirbantis vyriausiasis patrulis Aurimas Danielius liepos 22 d. ne tarnybos metu važiuodamas iš Klovainių miestelio pastebėjo, jog priekyje jo važiuojantis automobilis staiga ėmė stabdyti.

„Aurimas nieko nelaukdamas taip pat sustabdė savo automobilį ir ant važiuojamosios kelio dalies pamatė gulintį dviratininką. Tuomet pareigūnas išsyk suprato, jog vyrui negerai su sveikata – jis buvo be sąmonės.

Kritinėje žmogaus gyvybei ir sveikatai situacijoje, kai buvo svarbi kiekviena minutė, pareigūnas sureagavo iš karto – paskambino į bendrąjį pagalbos centrą ir vykdydamas greitosios pagalbos dispečerės nurodymus, kartu su kitu vairuotoju, pernešė gulintį dviratininką nuo važiuojamosios kelio dalies ant žolės ir pradėjo gaivinti – daryti širdies masažą“, – rašoma pranešime.

Neabejingi liko ir pro šalį važiavę vairuotojai, kurie sustojo padėti Aurimui. Vėliau gaivinimą tęsė atvykę medikai, kurie panaudojo elektrošoką ir vyro širdis atsigavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?