Prekybos centras Vilniuje virto pavojingais spąstais: sunku išsilaikyti ant kojų

Prie prekybos centro „G9“ durų budintis apsaugos darbuotojas akylai stebi, ar visi lankytojai dėvi kaukes, tačiau neįspėja, kad eskalatorius po lietaus yra slidus ir galima lengvai susižeisti.

 Palijus prekybos centras Vilniuje virto pavojingais spąstais: sunku išsilaikyti ant kojų.<br> Lrytas.lt koliažas
 Palijus prekybos centras Vilniuje virto pavojingais spąstais: sunku išsilaikyti ant kojų.<br> Lrytas.lt koliažas
Gabrielė ant eskalatoriaus trečiadienį patyrė skaudžią rankos traumą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielė ant eskalatoriaus trečiadienį patyrė skaudžią rankos traumą.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Įspėjimas dėl slidžios dangos atsirado tik pranešus apie incidentus.
Įspėjimas dėl slidžios dangos atsirado tik pranešus apie incidentus.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 13, 2020, 6:10 PM, atnaujinta Jun 13, 2020, 6:25 PM

Kad Gedimino prospekte esančio prekybos centro „G9“ eskalatorius po lietaus gali būti pavojingas, šią savaitę savo kailiu patyrė mažiausiai du vilniečiai.

Trečiadienį po lietaus leisdamasi žemyn Gabrielė čiuožtelėjo, tačiau sugebėjo išsilaikyti ant kojų. Tiesa, į eskalatoriaus konstrukciją skaudžiai trinktelėjus ranką atsirado mėlynių.

Po lietaus antradienį užsukęs į prekybos centrą Mindaugas taip pat smagiai čiuožtelėjo eskalatoriumi ir vos išsilaikė ant kojų.

„Net pasitikrinau batų padus. Jie su protektoriais, tačiau tai negelbėjo“, – pasakojo vilnietis. Mindaugas pastebėjo, kad eskalatorius tampa slidus ne tik palijus, bet ir pasnigus. Užtenka, kad batų padai būtų tik šiek tiek drėgni.

Nuo karantino pradžios prekybos centre „G9“ prie durų budi apsaugos darbuotojas. Bet prekybos centro vadovė Vilija Duobaitė sakė, kad jis atlieka į vidų įeinančių žmonių srautų reguliavimo ir apsauginių kaukių dėvėjimo kontrolės funkciją.

Pranešti, kad eskalatorius slidus, jis neįpareigotas.

Anot V.Duobaitės, jeigu lauke lyja, sninga arba prekybos centre plaunamos grindys, papildomai pastatomi geltoni įspėjamieji ženklai, informuojantys apie šlapią dangą ir raginantys klientus elgtis ypač atsargiai.

Šie ženklai prekybos centre šią savaitę atsirado tik po poros minėtų incidentų.

V.Duobaitė tvirtino, kad nelaimingų atsitikimų, susijusių su naudojimusi eskalatoriais, prekybos centre „G9“ pastaruoju metu nebuvo užfiksuota.

Jos žodžiais, prekybos centre „G9“ esantys eskalatoriai turi standartinę dangą, įrenginiai veikia pagal patvirtintas taisykles, šalia jų klientams matomoje vietoje yra pritvirtinti įspėjamieji užrašai, ženklai, taip pat informacinės lentelės su naudojimosi taisyklėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.