Žemė priglaudė per gaisrą žuvusią šeimą – motiną ir tris vaikus

Trečiadienio popietę į paskutinę kelionę išlydėtos Alytaus rajone, Miroslavo seniūnijoje, Mančiūnų kaime, įvykusios kraupios tragedijos aukos – gaisro metu žuvusi mama ir trys mažamečiai vaikai.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Apr 8, 2015, 6:59 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 6:49 AM

Varėnos rajone, Žilinų kaimo kapinaitės trečiadienio pavakarę priglaudė net keturis baltus karstus. Amžinojo poilsio atgulė vienos kraupiausių Lietuvoje įvykusių tragedijų aukos – gaisro metu dūmuose uždususi 27 metų Albina Dmitrevič ir jos vaikai – 4 ir 9 metukų dukrelės ir 8-erių tesulaukęs sūnus.

„Tokios baisios nelaimės, kad mūsų kaimo kapinaitėse būtų laidojama visa šeima, net keturi žuvę žmonės – dar nėra buvę“, – lrytas.lt žurnalistui sakė į laidotuves ėję vietos gyventojai.

Gedulinga procesija atvyko iš Alytaus, kur vėlų antradienio vakarą buvo pašarvoti žuvusieji. Juos laidoti Varėnos rajone nusprendė artimieji, iš šių kraštų kilusi A.Dmitrevič.

Atsisveikinti su baisios tragedijos aukomis atvyko giminės, artimieji, velionių šeima pažinoję Alytaus rajono gyventojai.

Į paskutinę kelionę žuvusius vaikučius palydėjo ir Miroslavo gimnazijos mokiniai. Gaisro dūmais uždusęs berniukas lankę pirmąją klasę, o metais vyresnė jo sesutė – ėjo į antrąją.

Simboliška, jog visi trys šeimos vaikai atgulė vienoje kapo duobėje, šalia palaidota ir jų mama.

Aidint raudoms, prie kapo duobės jaudinančią kalbą pasakė žuvusius vaikus mokiusi mokytoja.

„Jie taip norėjo augti spalvotomis kreidelėmis piešdami saulę, medį, dangų. O juk taip jie galvojo augti skaitydami bei skaičiuodami, bėgiodami paskui kamuolį. O juk taip jie mylėjo tėtį, mamą, savo mažomis rankutėmis darė jiems darbelius. Jie norėjo būti su mumis šioje žemėje – žaisti, dainuoti ir šokti“, – tramdydama ašaras kalbėjo mokytoja.

„Pikti ugnies dūmai nunešė jus į dangų ir pavertė angelais. Jūsų paliktomis spalvotomis kreidelėmis gražią saulę, gražų pasaulį, kad jame nebūtų tiek daug skausmo, sielvarto bei ašarų. Tebūnie būti puiku ir lengva jums būti angelais“, – kalba prie išrikiuotų keturių karstų baigė mokytoja.

Žilinų kaimą aptarnaujantis Onuškio (Trakų r.) kunigas laidotuvių metu akcentavo baisų šios tragedijos mąstą. Pasak dvasininko, visoje Lietuvoje tikriausiai nėra žmogaus, nežinančio apie baisią nelaimę.

Baisi nelaimė Miroslavo seniūnijoje, Mančiūnų kaime įvyko Didįjį penktadienį, kai bažnyčia visame pasaulyje išgyveno Kristaus kančią. Pasak kunigo, ši kančia šiandien atsispindi mūsų šalyje, tai tragedija, iš kurios visiems būtina pasimokyti.

„Ne paslaptis, jog šios nelaimės ir kančios didžiausias kaltininkas yra alkoholis. Tad kiekvienas iš mūsų prisiminkime kaltininką, ką jis gali žmogui padaryti, kuo jį paversti“, – sakė kunigas.

Savo pamokančią kalbą kunigas baigė jaudinančiais žodžiais, žuvusius vaikučius vadino angelais.

„Jie visiškai nekalti, galėjo gyventi, tačiau danguje tikriausiai buvo reikalingi labiau“, – sakė kunigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.