Įtariama, kad juos į ligos patalą paguldė salmoneliozė.
Pirminiais duomenims, susirgo du žmonės.
Maistu užsikrėsta per gedulingus pietus, kuriuose dalyvavo 53 žmonės, atvažiavę iš Vilniaus, Kauno ir Kauno rajono, Jurbarko, Kėdainių.
Anot Kauno visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėjos Orinos Ivanauskienės, dažniausiai žarnyno infekcijos protrūkius sukelia maisto produktų temperatūrinių režimų pažeidimai, netinkamas maisto atitirpinimas, nepakankamas produktų apdorojimas šiluma, panaudoti užteršti komponentai.
Salmonelioze susirgę ligoniai skundžiasi viduriavimu, karščiavimu, pilvo ir galvos skausmais. Liga pasireiškia praėjus 12 – 72 valandoms nuo užsikrėtimo.