65 metų vyras Latvijoje vairuotojo pažymėjimą pirko už 800 eurų – Lietuvoje jo laukia baudžiamoji atsakomybė

2024 m. spalio 22 d. 18:48
Vilniaus AVPK
Spalio 21 d. apie 13 val. 30 min. Vilniaus r., kelyje Vilnius-Panevėžys patruliuojančiam Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnų ekipažui įtarimų dėl transporto priemonės teisėto vairavimo sukėlė automobilio „Audi“ vairuotojas. Nuspręsta „Audi“ sustabdyti ir patikrinti.
Daugiau nuotraukų (3)
„Audi“ vairavo šešiasdešimt penkerių metų amžiaus vyras (gim. 1959 m.) – dokumentų patikros metu jis pateikė latvišką vairuotojo pažymėjimą. Patikrinus per duomenų bazę, paaiškėjo, kad vairuotojui yra atimta teisė vairuoti šios kategorijos transporto priemones, o pažeidimą metų bėgyje padarė pakartotinai.
Vairuotojo pažymėjimas taip pat sukėlė įtarimų, kadangi tą pačią dieną, šių metų vasario 7 d. yra įgytos AM, A1, A2, A, B1, B, C1 ir C kategorijos. Pasiteiravus, ar nebuvo sunku išlaikyti egzaminus per vieną dieną, vyras sutriko, bet patikino, kad nebuvo sunku.
Į pareigūnų klausimą, supranta jis ir ar geba kalbėti latviškai, vairuotojas atsakė, kad susikalba rusiškai. Abejonių kėlė ir tai, kad vairuotojas vis keitė savo parodymus, teigė, kad gyveno Latvijoje, tikino, kad retkarčiais tenka ten padirbėti, nors duomenų naršyklės sistema rodė visai ką kita – vyras turi nuolatinį darbą Lietuvoje.
Buvo nuspręsta vairuotoją pristatyti į Vilniaus oro uosto pasienio rinktinę dėl vairuotojo pažymėjimo autentiškumo, ar šis nesuklastotas. Pasieniečiai tik patvirtino pareigūnų įtarimus – Latvijos Respublikoje išduotas vairuotojo pažymėjimas yra suklastotas.
Vyrui beliko prisipažinti, kad vairuotojo pažymėjimą jis pirko Latvijoje už 800 eurų.
Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.