Vilniaus rajone įkliuvo Vokietijos pilietis su lenkiška klastote

2024 m. spalio 21 d. 17:33
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Pasieniečiai demaskavo iš Baltarusijos važiuojantį Vokietijos pilietį, kurio vairuotojo pažymėjimas, įtariama, – padirbtas.
Daugiau nuotraukų (3)
Šeštadienio pavakarę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai Medininkų pasienio kontrolės punkte tikrino į Lietuvą atvykstančio automobilio „Daimler-Chrysler“ ir jo vairuotojo dokumentus. Transporto priemonę su vokiškais valstybinio numerio ženklais vairavęs 45-erių Vokietijos pilietis pateikė vairuotojo pažymėjimą, kuris pasieniečiams sukėlė įtarimų.
Atlikus detalią neva Lenkijoje 2022 m. išduoto vairuotojo pažymėjimo patikrą, buvo nustatyta, kad jis neatitinka vertybinių popierių gamybos reikalavimų. Tai leido daryti prielaidą, kad šis dokumentas – visiška klastotė.
Už kelių eismo taisyklių pažeidimą, kai vairuojama neturint teisės, Vokietijos piliečiui pasieniečiai surašė administracinio nusižengimo protokolą. Užsieniečiui paskirta 300 eurų bauda ir šešiems mėnesiams atimta teisė vairuoti transporto priemones.
Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šią nusikalstamą veiką numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.
Užsienietis sulaikytas ir uždarytas į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę. Pirmadienį jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas vienam mėnesiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.