Smurtas tarp keturių sienų prieš moterį atskleidė kraupų paveikslą: karmėlavietis įkliuvo jau dėl antros žmogžudystės

2024 m. spalio 19 d. 21:15
Paaiškėjo naujų detalių apie kraupią žmogžudystę pakaunės Karmėlavos miestelyje, kuriame 34 metų karmėlavietė buvo rasta negyva antradienio naktį, gulinti kambaryje ant grindų su didele žaizda galvoje.
Daugiau nuotraukų (6)
Įtariama, jog mirtinus smūgius moteriai namuose sudavė jos 52 metų draugas – pora buvo įsikūrusi Piliakalnio gatvėje esančiame, iš 4–5 butų susidedančiame mediniame vieno aukšto name, kuriame gyvena daugiausiai romų šeimos.
Tyrimui vadovaujantis Kauno prokuroras Darius Jakutis portalą Lrytas informavo, jog prieš įtariamąjį surinkta svarių įrodymų. Jis šiuo metu yra suimtas ilgiausiai leistinam terminui, 3 mėnesiams.
Suimtasis romų tautybės vyras yra gerai žinomas teisėsaugai, daug kartų teistas, taip pat ir už žmogžudystę, kurią buvo įvykdęs beveik prieš du dešimtmečius. Nuosprendis už pirmą nužudymą jam buvo paskelbtas 2006 metais.
Kaimynas išvydo kraupų vaizdą
Lrytas šaltinių tvirtinimu, sprendžiant iš sužalojimų masto, aukai tikriausiai buvo smogta ne kumščiu, o pagaliu ar panašiu daiktu: „Matyti, kad smūgių būta labai stiprių“.
Tyrėjų duomenimis, nužudęs draugę, įtariamasis nuėjo pas savo kaimyną, gyvenantį tame pačiame name.
Po kurio laiko smurtautojas atskleidė kaimynui, kad sumušė savo gyvenimo draugę.
Pravėręs sugyventinių buto duris, kaimynas išvydo baisų vaizdą – kambaryje, ant grindų, prie lovos, buvusį moters kūną be gyvybės ženklų.
Pakraupęs gyventojas iškvietė pagalbos tarnybas – atvykę medikai konstatavo jos mirtį.
Delsė kviesti pagalbą
Neilgai trukus policija sulaikė įtariamą žudiką ir nuvežė jį į areštinę. Jam buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis (2,64 prom.).
Moters kūnas buvo jau atšalęs, todėl manoma, kad nusikaltimas įvykdytas mažiausiai prieš kelias valandas iki jos aptikimo.
Turimais duomenimis, įtariamasis ne tik pats neiškvietė pagalbos, bet ir gana ilgą laiką delsė apie nusikaltimą papasakoti kaimynui, pas kurį buvo atėjęs po žmogžudystės.
Auka galbūt būtų likusi gyva, jei jai laiku būtų suteikta medicinos pagalba
Paimti svarbūs įkalčiai
Nepaisant surinktų įkalčių, buvęs aukos sugyventinis savo kaltę neigia.
Poros namuose buvo rasta nemažai kraujo pėdsakų. Tyrimams paimtas ne tik kraujo pavyzdžiai, bet ir įvairūs įnagiai, kurių vienu galimai buvo suduoti mirtį sukėlę smūgiai.
Bus paskirta ne viena ekspertizė, padėsianti atsakyti į kriminalistams rūpimus klausimus.
Vietos gyventojai pasakojo, jog smurtauti prieš savo gerokai jaunesnę gyvenimo draugę vyras galėjo ir anksčiau – jiems buvo kilę įtarimų, kad moteris namuose sulaukia smūgių, tik nedrįsta apie tai prabilti.
Niekur nedirbantis suimtasis praeityje buvo teistas už žmogžudystę, sumušimus, vagystes ir kitus nusikaltimus.
„Aplinkiai žmonės nesiskųsdavo, sutardavo su šio namo gyventojais. Negirdėjau, kad anksčiau būtų kilę konfliktų, smurto atvejų.
Neatsimenu, kad šiame kvartale ir apskritai mūsų miestelyje kada nors būtų įvykdytas toks baisus nusikaltimas“, – portalui Lrytas sakė Karmėlavos seniūnaitis Artūras Butkus.
Karmėlavanužudymassugyventiniai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.