Brolio žudiko versija apie būtinąją gintį subliūško: po mirtinų smūgių Alytaus rajone aukos kūną slėpė sodelyje po lapais

2024 m. spalio 17 d. 15:28
Prieš nuosprendžio paskelbimą prisipažinęs, jog Alytaus rajone tyčia nužudė savo ketveriais metais jaunesnį brolį, ilgam laikui į belangę pasiųstas 64 metų Antanas Gudynas ėmė tvirtinti, kad tai buvo būtinoji gintis, per savo advokatą apskųsdamas Kauno apygardos teismo sprendimą Apeliaciniam teismui.
Daugiau nuotraukų (6)
A.Gudynas prašė jį išteisinti, konstatuojant būtinąją gintį arba pripažinti, jog jis, veikdamas „būtinosios ginties padėtyje“, ją peržengė ir tuo remiantis nuteisti gerokai švelniau nei už tyčinę žmogžudystę – vietoje Kauno apygardos teismo paskirtų 9 metų už grotų skirti ne ilgesnį kaip 3 metų įkalinimą.
Apeliacinis teismas ketvirtadienį skundą atmetė, pažymėdamas, jog bausmes švelninti nėra pagrindo. Žudiko aiškinimai apie būtinąją gintį pripažinti nepagrįstais.
Kruvinas nusikaltimas buvo įvykdytas Kaniūkų kaime (Alytaus r.) per Velykas, tarp 2023 metų balandžio 9-osios, 23 valandos ir balandžio 10-osios, 2 valandos nakties įsiplieskus brolių kivirčui. Jiedu gyveno tame pačiame būste.
Kriminalistų duomenimis, būdamas namuose niekur nedirbantis A. Gudynas įvykdė kruviną nusikaltimą – pagriebęs medinį suoliuką, mažiausiai triskart smogė juo per galvą savo broliui. Po to smurtautojas stvėrė peilį ir dūrė šeimos nariui į nugarą.
Nutempęs aukos kūną į sodelį, esantį prie gyvenamojo namo, A. Gudynas paliko jį prie medžio, apdėdamas lapais, kurie buvo anksčiau sugrėbti į krūvas.
Negyvas vyras rastas balandžio 10-osios rytą, atvykus jo sūnui – aukos galva buvo nusėta žaizdomis, aplinkui buvo nemažai kraujo.
Buvo iškviesta pagalba, tačiau išgelbėti brolio nepavyko – atvykę medikai konstatavo jo mirtį.
Nustatyta, jog smurtautojas buvo smarkiai apsvaigęs nuo alkoholio, – jam nustatytas vidutinis, artimas sunkiam girtumo laipsnis (2,42 prom.). Jis buvo uždarytas į areštinę, o vėliau – suimtas.
A.Gudynas ikiteisminio tyrimo metu kaltę nužudymo byloje pripažino vsisiškai, tvirtindamas, kad nuoširdžiai gailisi dėl tragiškas pasekmes sukėlusių veiksmų.
Tą patį jis kalbėjo ir bylą nagrinėjant Kauno apygardos teisme.
A.Gudynui grėsė laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų – atsižvelgdama į prisipažinimą, išreikštą apgailestavimą ir kitus faktorius, Kauno teisėjų kolegija skyrė jam artimą mažiausiai bausmei 9 metų įkalinimą.
Tačiau po nuosprendžio A. Gudynas pateikė skundą, įtikinėdamas, jog buvo būtinoji gintis – brolis esą elgėsi agresyviai, grasino jam benzininiu pjūklu, kurį neblaivus bandė užvesti.
Atmetus skundą, verdiktas įsiteisėjo – žudikas liko belangėje, kurioje yra uždarytas nuo pat sulaikymo dienos, 2023 metų balandžio 10-osios.
ŽmogžudystėAlytaus rajonasbroliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.