Šūvių Vilniuje istorija tęsiasi: iš prokuratūros – aiški žinia, vyrui pareikšti įtarimai

2024 m. spalio 11 d. 11:45
Lrytas.lt
Sostinės centre ketvirtadienį advokatą nušovusiam ir policijos pareigūnus pašovusiam Lietuvos Respublikos piliečiui Igoriui Moskaliovui (gim. 1962 m.) įteiktas pranešimas apie įtarimą dėl tarnybos pareigas vykdančio asmens nužudymo bei pasikėsinimo nužudyti kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu bei dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis, praneša prokuratūra.
Daugiau nuotraukų (6)
Siekiant surinkti ikiteisminiam tyrimui reikšmingus duomenis bei nustatyti objektyvias nusikalstamos veikos padarymo aplinkybes, teisėsaugos pareigūnai prašo įvykio liudytojų pasidalinti jų turima filmuota medžiaga su policijos tyrėja el. paštu ilona.monkevic@policija.lt .
“Įvertinęs šiuo metu surinktus ikiteisminio tyrimo duomenis, tyrimui vadovaujantis prokuroras kreipsis į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo – skyrimo“, - penktadienį prieš vidurdienį informavo prokuratūra.
Kaip jau skelbė Lrytas.lt, ketvirtadienio rytą Vilniaus centre esančiame name įvyko kruvinos šaudynės, per kurias vienas žmogus buvo nušautas, du policijos pareigūnai sužaloti. Kaip vėliau pasakojo policijos generalinis komisaras Renatas Požėla, vykstant skyrybų procesui ketvirtadienio rytą iškeldinti iš čia esančio buto vyro atvyko antstolis ir policijos pareigūnai. 
Atvyko ir vyriškio, kurį reikėjo iškeldinti, žmonos interesus atstovaujantis advokatas Leonidas Pčelincevas.
„Minėtame objekte vyko skyrybų procesas, todėl mūsų pareigūnai kartu su anstoliu nuvyko į įvykio vietą, ir patekus į būstą į mūsų pareigūnų pusę pasipylė šūviai. Vienas mūsų pareigūnas buvo sužalotas į širdies plotą. Prieš valandą buvau Lazdynų ligoninėje, ir pats bendravau su pareigūnu, su skyriaus vedėju, ir mane patikino, kad sužeidimas pavojaus gyvybei nekelia, nors kulka pataikė į širdies plotą, kad ir kaip tai baisiai skambėtų“, – praėjus kelioms valandoms po šūvių apie įvykį pasakojo R.Požėla.
Jis sakė, kad pareigūno gyvybę išgelbėjo apsauginė liemenė, kuri sustabdė kulką. Nors kulka liemenę ir pramušė, ji pasiekė tik paviršutinius pareigūno organus.
„Sužalotas pareigūnas dar padėjo apsaugoti antstolį, jį patraukdamas nuo šūvio trajektorijos, ir pats išbėgo į gatvę. Kodėl jis nepasinaudojo radijo ryšio stotele? Todėl, kad po šūvių jis ją išmetė ir bandė ieškoti pagalbos stabdydamas automobilius“, – pasakojo policijos vadas.
Per incidentą nesunkiai buvo sužalota ir policijos pareigūnė, o advokatas 69 metų Leonidas Pčelincevas buvo nušautas.
Netrukus namą apsupo gausios policijos pajėgos, atvyko Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, aplinkinės gatvės buvo uždarytos, sustojo net visuomeninio transporto eismas greta esančioje A.Goštauto g. Prasidėjo derybos su šauliu.
„Derybų metu jis buvo įtikintas, kad išmestų ginklą. Jis tai ir padarė. Toliau vyko tolimesnės derybos su juo tam, kad jis nebesipriešintų ir pasiduotų policijos pareigūnams. Tai ir buvo padaryta“, – įvykio detalėmis pasidalijo R.Požėla.
Policija informacijos, kad būste, kuriame gyveno vyras, būtų legaliai laikomas ginklas, neturėjo.
„Labai tikėtina, kad šitas ginklas buvo niekur neregistruotas. Kitaip tariant, tai buvo nelegalus ginklas“, – tvirtino policijos generalinis komisaras.
Pasak jo, šaulys per derybas išmetė kovinį 9 mm pistoletą TT. Tikėtina, kad šiuo ginklu ir buvo šaudyta.
Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę. 
suėmimasšaudynėsnužudymas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.