Išpuolis Kaune: vidury dienos gauja paauglių prie mokyklos iš pasalų užpuolė ir apiplėšė žmogų Mokyklos direktorė prabilo apie savivalę, įspėja žmones (3)

2024 m. spalio 5 d. 13:14
Aleksandras Znamerovskis
Prasidėjus rugsėjui, moksleiviai sugrįžo ne tik į Kauno mokyklas, bet ir mikrorajonus, kuriuose leidžia laiką. Tiesa, ne visos jų pramogos yra linksmos ir vaikiškos, o kai kuriais atvejais, keliančios ir siaubą.
Daugiau nuotraukų (1)
Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė skaitytojo laiškas apie savaitgalį išgyventą išpuolį, kurį suorganizavo būrelis nepilnamečių.
„Sekmadienį pasivaikščiojant, apie 15val. buvau iš pasalų užpultas būrio paauglių. Tai įvyko prie Kovo 11-sios gatvės 90A (prie pat Kuprevičiaus vardo mokyklos). Tiesiog sunku įsivaizduoti, kad vaikščiojant dienos metu nesaugu. Man jau virš 80 metų, sunkokai vaikščioju. Norėčiau atkreipti dėmesį, kad dienos metu dabar bus baisu išeiti iš namų“, – dalinasi kaunietis.
Jis perspėja kauniečius ir nori, kad žmonės būtų informuoti, žinotų, jog čia žmonėms net dienos metu nesaugu.
„Aš noriu, kad netoli Viktoro Kuprevičiaus progimnazijos gyvenantys žmonės žinotų, kad ten vaikščioti nesaugu. Todėl ir noriu paskelbti šias nuotraukas. Be to šie paaugliai tikriausiai yra šios mokyklos moksleiviai ir mokytojai turi išsiaiškinti kas tie būsimi nusikaltėliai“, – laiške rašė skaitytojas.
Prie laiško buvo prisegtos ir kelios nuotraukos. Tačiau kadangi jose matomi nepilnamečių veidai, portalas „Kas vyksta Kaune“ pasilieka teisę jų neviešinti.
Apie paauglių savivalę prakalbo ir mokyklos direktorė
Portalo žurnalistai susisiekė su Kauno Viktoro Kuprevičiaus progimnazijos direktore Sonata Alijošiene. Ji teigia, jog mokykla yra pasiruošusi bendradarbiauti su teisėsauga.
„Jeigu tai kelia nesaugumą, tai yra teisėsaugos pareigūnų atsakomybė. Mes budėtojų savaitgalį neturime, tad mokyklos teritorija savaitgaliais nėra papildomai saugoma“, – paaiškino S. Alijošienė.
„Nežiūriu į tai kaip šou, bet manau, jog visus turimus įrodymus reikia sudėti į vieną vietą ir perduoti policijai. Tikrai esu suinteresuota perduoti visą pateiktą informaciją“, – pridūrė pedagogė.
Visgi ji užsiminė, jog ir savo akimis teko matyti paauglių niokojamą mokyklos inventorių.
„Netgi mokyklos treniruokliai yra niokojami. Jūsų minėtas incidentas buvo dienos metu, bet mes pastebime, jog tai naktį vyksta. Ir mes neturime tokių naktinių sargų ar budėtojų savaitgalį.
Tokie vaikėzai gal ir tos televizijos nežiūri, su policija reikia ieškoti. Negalime taip apsileisti, kad mums visiems jaunuoliai baimę kurtų“, – kalbėjo pašnekovė.
O vienu atveju, paaugliai pamatę mokyklos direktorę puolė keiktis.
„Trečiadienį apie 20 valandą išeidinėjau iš darbo. Mūsų mokyklos stadione yra vaikų žaidymų aikštelė, vadinasi kliūčių ruožu. Aikštelės įrengimas brangiai kainavo – 9,5 tūkst. eurų, savo lėšomis prisidėjo ir tėveliai.
Ir jaunuoliai trypia, akyse niokoja. Klausiu jų, kodėl taip elgiasi – juk skirta pradinukams, visai ne jaunuolių ūgiui ar svoriui. Gerai, kad man į veidą nespjovė. Bet paleido keiksmažodžių virtinę, tokių atvejų tikrai pasitaiko“, – pasakojo pedagogė.
Policija panašų atvejį užfiksavo
Aiškėja, jog dar praėjusį sekmadienį Dainavoje policija užfiksavo labai panašų išpuolį – nepažįstamas asmuo apvogė 1937 m. gimusį vyrą.
Šią informaciją naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino Kauno apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė. Tiesa, policija pabrėžia, jog kol kas nėra aišku, ar išpuolį įgyvendino nepilnamečiai.
„Buvo gautas pranešimas, kad rugsėjo 29 d. apie 14.40 val. Kaune, Kovo 11-osio g., šalia namo laiptinės nepažįstamas asmuo, priėjęs iš nugaros, ištraukė iš vyro (gim. 1937 m.) piniginę, kurioje buvo įvairios kortelės, pinigai. Dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas (dėl vagystės). Duomenų, kad būtų užpultas paauglių, kol kas neturime, šiuo metu pareigūnai aiškinasi, kas galėjo įvykdyti nusikalstamą veiką“, – portalui komentavo O. Vaitkevičienė.
Na, o vertindama nepilnamečių nusikalstamumą Dainavoje, policija kokių nors išskirtinių tendencijų nepastebi.
„Kalbant apie nepilnamečių asmenų nusikalstamumą Dainavos policijos komisariato aptarnaujamoje teritorijoje – nusikalstamumas išlieka panašus (svyruoja kas mėnesį po vieną kitą veiką), tačiau išaugusio nepilnamečių nusikalstamumo šioje teritorijoje nefiksuojame“, – pabrėžė Kauno apskrities VPK atstovė.
Paaugliai siautėja ir Vilniuje
Panašia destruktyvia veikla užsiima ir paauglių gaujos Vilniuje. Rugsėjo 28 d. portalas „Delfi“ pranešė, jog policiją tądien sulaikė net 10 vaikų.
Kaip informavo policija, nuo 16 val. buvo sulaukta kelių skambučių apie Vilniaus centre siautėjančius nepilnamečius. Sulaukta įvairių pranešimų: A. Juozapavičiaus ir Tilto gatvėje kaukėti jaunuoliai lindo į pastatus, Rinkinės gatvėje lupo naujai klotą grindinį, taip pat į apsaugos darbuotojus mėtė akmenis.
Į įvykius sureagavo gausios policijos pajėgos ir sučiupo net 10 jaunuolių (13–14 metų berniukus ir mergaites).
Nepilnamečiai buvo perduoti tėvams, viena paauglė išgabenta į ligoninę, nes nukrito ir susižalojo.
Nebaigus pareigūnams aiškintis vienų jaunuolių siautėjimų, buvo gautas dar vienas panešimas – apie 18 val. prie Vilniaus Sporto rūmų kiti nepilnamečiai išvartė tvoras ir konfliktuoja su apsaugininkais.
nepilnamečiaiKaunaschuliganai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.