Vilniuje nuo policijos spruko bendraamžius vežęs 16-metis „Opel“ vairuotojas – sulaikytas po to, kai sukėlė avariją

2024 m. spalio 3 d. 17:41
Vilniaus apskrities VPK
Spalio 2 d. apie 15 val. 25 min. Vilniuje, Fermentų g., sostinės kelių policijos ekipažas, prasilenkdamas su automobiliu „Opel“, pastebėjo, kad jaunas vairuotojas nesegi saugos diržo. Apsisukę ir įjungę tarnybinio automobilio specialiuosius raudonos ir mėlynos spalvos švyturėlius, kelių policijos pareigūnai nusivijo pažeidėją.
Daugiau nuotraukų (5)
„Opel“ vairuotojas tik padidino greitį ir į reikalavimą sustabdyti vairuojamą transporto priemonę – nereagavo. Keldamas pavojų eismo dalyviams, ne kart išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kirto siaurą ištisinę ženklinimo liniją, lenkė ta pačia kryptimi važiuojančius automobilius, priversdamas kitus vairuotojus staigiai stabdyti, sukdamas nerodydamas atitinkamos krypties įspėjamojo posūkio signalo.
„Opel“ vairuotojas neįvertino savo vairavimo galimybių – nesilaikydamas saugaus atstumo, atsitrenkė į automobilių stovėjimo aikštelėje, A. Graičiūno g. stovėjusį automobilį „Toyota“ ir jį apgadino. Iššokęs iš automobilio, jaunuolis, vengdamas akistatos su policija, iš eismo įvykio vietos kartu su juo važiavusiais keleiviais bandė šalintis.
Nors į aiškiai ir garsiai išreikštą reikalavimą „Stok policija!“ vairuotojas nereagavo, jis buvo sulaikytas.
Kaip paaiškėjo, „Opel“ vairavo šešiolikmetis, kartu važiavę keleiviai, taip pat nepilnamečiai (gimę 2007 m. ir 2006 m.), teigė nežinantys, kas vairavo automobilį. Šešiolikmetis pareigūnams teigė, kad jo pavairuoti paprašė draugas.
Taip pat paaiškėjo, kad automobilis „Opel“ nustatyta tvarka neįregistruotas, neperregistruotas, neapdraustas transporto priemonių valdytojų civilinės atsakomybės privalomuoju draudimu, taip pat automobilį eksploatavo su dygliuotomis padangomis, kai nuo balandžio 10 d. iki spalio 31 d. tai daryti draudžiama.
Po incidento pareigūnai surašė administracinio nusižengimo protokolą net dėl devynių nusižengimų.
Tą pačią dieną Savanorių pr. sustabdytas automobilis „Seat Ibiza“. Kaip paaiškėjo, automobilį vairavusiam užsieniečiui (gim. 1976 m.) yra atimta teisė vairuoti šios kategorijos transporto priemonę.
Keturiasdešimt aštuonerių metų amžiaus vairuotojas neturėjo laikino leidimo gyventi Lietuvoje. Kad užsienietis mūsų šalyje yra nelegaliai, patvirtino ir Migracijos departamento darbuotojai – patikrinus per duomenų bazes, paaiškėjo, kad leidimo būti Lietuvoje galiojimas baigėsi dar gegužę.
Užsienietis pristatytas ir perduotas Migracijos tarnybai į Pasienio rinktinę Mickūnuose.
Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, o automobilis iš vežtas į automobilių saugojimo aikštelę.
gaudynėsnepilnametisVilnius
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.