Šalčininkiečio automobilyje – baltarusiškos cigaretės ir radijo ryšio stotelė

2024 m. spalio 1 d. 17:37
Valstybės sienos apsaugos tarnyba
Vilniaus rajone pasieniečiai sulaikė tris Šalčininkų rajono gyventojus, gabenusius 1 500 pakelių kontrabandinių cigarečių.
Daugiau nuotraukų (6)
Pirmadienio vakarą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių pasienio užkardos pareigūnai, vykdydami tarnybą Vilniaus rajone, kelyje ties Alaburdiškių kaimu, patikrinti sustabdė automobilį „Volvo S60“. Transporto priemonę su lietuviškais valstybinio numerio ženklais vairavo 34-erių Šalčininkų rajono gyventojas, kartu su juo važiavo dar du šalčininkiečiai, 23-ejų ir 32-ejų broliai.
Apžiūrėję automobilį, pasieniečiai jo bagažinėje aptiko keturis tarpusavyje surištus baltos spalvos maišus. Juose buvo 15 ryšulių, apvyniotų skaidria plėvele. Ryšuliuose buvo 1 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Bagažinėje dar buvo rasta skaitmeninė radijo ryšio stotelė TYT MD – 750.
Vairuotojas prisipažino, kad neteisėtai gabenamos cigaretės priklauso jam. Visi trys vyrai bei automobilis „Volvo S60“, kurio savininkas – jauniausiasis šalčininkietis, buvo pristatyti į Padvarionių pasienio užkardą.
Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo tvarkos pažeidimo visiems trims sulaikytiesiems buvo surašyti administracinio nusižengimo protokolai. Už tokį nusižengimą įstatyme numatyta 5 200–6 000 eurų bauda. Po apklausos šalčininkiečius VSAT pareigūnai paleido, įteikę šaukimus atvykti į minėtą pasienio užkardą, kai ten bus nagrinėjamos jų administracinės bylos.
Neteisėtai gabentos baltarusiškos cigaretės bei automobilis laikinai saugomi Vilniaus pasienio rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.