Mergaitę išprievartavęs ir ją nužudęs kaunietis Gestapas įkliuvo dėl serijos naujų nusikaltimų: prasideda dar vienas procesas

2024 m. rugsėjo 25 d. 09:15
Dėl savo žiaurumo visoje Lietuvoje pagarsėjęs, 8 metų mergaitę išprievartavęs ir ją nužudęs kaunietis Paulius Navickas-Gestapas stojo prieš teismą už virtinę naujausių jam inkriminuojamų nusikaltimų – serijos vagysčių, plėšimo, turto suniokojimo.
Daugiau nuotraukų (10)
Kauno apylinkės teisme posėdis prasideda trečiadienio rytą – šios įstaigos atstovė spaudai informavo portalą Lrytas, jog yra gautas prašymas, kad P. Navickas posėdyje dalyvautų nuotoliniu būdu. Šiuo metu jis suimtas.
Vaikas buvo nužudytas 1995 metais – Gestapas jį nustūmė į upę nuo Varnių tilto. Po to jis, dėl siaubingo nusikaltimo įgijęs Gestapo pravardę, buvo pripažintas nepakaltinamu, ilgą laiką buvo laikomas Rokiškio psichiatrijos ligoninėje.
Palyginti neseniai išleistas gydytis pačiomis švelniausiomis, ambulatorinio stebėjimo sąlygomis, P. Navickas, įtariama, puolė siautėti Kauno gatvėse: įvykdė net 8 vagystes, niokojo svetimą turtą ir apiplėšė vėlyvą praeivį, grasindamas jam peiliu.
Dėl visų šių nusikaltimų P. Navickas atsidūrė belangėje ir dabar yra teisiamas. Atlikus psichiatrinę ekspertizę paskutinėje baudžiamojoje byloje nustatyta, kad dabar jis jau yra pakaltinamas. Dabar jam – 44 metai.
Trečiadienį teisme turėtų būti pagarsintas kaltinamasis aktas, galbūt įvyks ir Gestapo apklausa, jei jis sutiks duoti parodymus anksčiau už kitus bylos dalyvius.
Kartu su P. Navicku teisiamųjų suole atsidūrė jo bendrininkas, kaunietis Žilvinas Žiemelis, kuriam plėšimo ir vagysčių byloje inkriminuojami du epizodai. Ž. Žiemelis praeityje taip pat buvo ne kartą teistas.
Švelnus požiūris nepasiteisino
Priverstinis stacionarus gydymas Rokiškio psichiatrinėje ligoninėje 2020 metų gruodį buvo sušvelnintas, išleidžiant P. Navicką į laisvę gydytis ambulatorinėmis sąlygomis.
Būdamas laisvėje, Gestapas įkliuvo teisėsaugai dėl daugybės naujų nusikaltimų – vagysčių, plėšimo, turto suniokojimo.
Po pirmos nusikaltimų bangos jis buvo sugrąžintas į psichiatrinę ligoninę, tačiau 2024 metų sausio 10 dieną teismo sprendimu vėl iš jos išleistas, skiriant ambulatorinį gydymą. Nuo tada vos per du mėnesius, pareigūnų duomenimis, P. Navickas įvykdė eilę naujų nusikaltimų.
Po apiplėšimo, įvykdyto Kaune, Savanorių prospekte šių metų kovo 11 dieną, kuomet P. Navickas peiliu grasindamas užpuolė praeivį ir atėmė iš jo rankinę su pinigais bei dokumentais, privertė išimti iš bankomato grynuosius, P. Navickas atsidūrė už grotų.
Išlieka labai pavojingas
Kadangi plėšimas priskiriamas sunkiems nusikaltimams, atsirado pagrindas Gestapą suimti – nuo kovo vidurio jis laikomas belangėje, spalio 11 dieną terminas turėtų būti pratęstas.
Be plėšimo Gestapas, kriminalistų žiniomis, įsibrovė į sunkvežimį, ieškodamas jame vertingesnių daiktų, bandė pavogti lengvąją mašiną, apvogė prekybinį kioską, įsibrovė į „CityBee“ automobilį, pagrobė paspirtuką.
Visi šie epizodai yra sujungti į vieną bylą, kuri liepos pabaigoje buvo perduota teismui.
Kartu su P. Navicku teisiamųjų suole atsidūrė ir jo bendrininkas Ž. Žiemelis. Pareigūnų tvirtinimu, pastarasis prisidėjo prie dalies nusikaltimų. Jiems abiem šioje byloje gresia realus įkalinimas.
Plėšimas – tik vienas iš daugybės Gestapui priskiriamų nusikaltimų, kurių šleifas driekiasi jau beveik 30 metų. Akivaizdu, kad jis, sprendžiant iš teisėsaugos surinktų duomenų, išlieka labai pavojingas visuomenei.
KaunasŽudikasPaulius Navickas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.