Ukrainoje pavogtas, baltarusio vairuojamas visureigis „Opel Mokka“ įstrigo Lietuvoje

2024 m. rugsėjo 24 d. 16:11
Lrytas.lt
Pasieniečiai Medininkų pasienio kontrolės punkte (PKP), prie sienos su Baltarusija, sulaikė, įtariama, 2022 m. kovą Ukrainoje pavogtą automobilį „Opel Mokka“. Visureigį vairavo Baltarusijos pilietis.
Daugiau nuotraukų (5)
Pirmadienio vakarą VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai Medininkų PKP tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvažiuojančio automobilio „Opel Mokka“ ir jo vairuotojo dokumentus. 2022 metų laidos visureigį su lenkiškais valstybinio numerio ženklais vairavo 42-ejų Baltarusijos pilietis.
Patikros metu pasieniečiai nustatė, kad šio, kaip įtariama, vogto automobilio paiešką daugiau kaip prieš dvejus metus, 2022-ųjų kovą, paskelbė Ukrainos teisėsauga.
Vairuotojas paaiškino, kad vos prieš dešimt dienų, rugsėjo 13 d., pagal notaro patvirtintą įgaliojimą vieneriems metams visureigį „Opel Mokka“ įgijo valdyti iš 36-erių Rumunijos piliečio, kuris nurodomas kaip automobilio savininkas. Baltarusis tvirtino nežinojęs, kad automobilis yra ieškomas.
Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ar realizavimo Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.
Liudytoju apklaustą automobilio vairuotoją pasieniečiai po apklausos paleido.
Automobilis „Opel Mokka“ laikinai saugomas Vilniaus pasienio rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.