Norvegijoje registruoto visureigio „eksportą“ į Baltarusiją sustabdė Šalčininkų pasieniečiai

2024 m. rugsėjo 20 d. 14:16
VSAT
Šalčininkų pasienio kontrolės punkte (PKP) pasieniečiai sulaikė šalčininkietį, mėginusį į Baltarusiją išvykti su, įtariama, suklastotu visureigio „Hyundai ix 35“ registracijos liudijimu.
Daugiau nuotraukų (4)
Trečiadienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai Šalčininkų PKP tikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvažiuojančio visureigio „Hyundai ix 35“ ir jo vairuotojo asmens dokumentus.
Norvegijoje registruotą automobilį vairavo 46-erių Šalčininkų rajono gyventojas.
Pasieniečiams įtarimų sukėlė jo pateiktas 2011 metų automobilio registracijos liudijimas.
Dokumentą patikrinus specialia įranga, nustatyta, kad jis – dalinė klastotė. Norvegiškame automobilio registracijos liudijime įrašas apie automobilio naudotoją atliktas ne pagal dokumentų gamybos reikalavimus – atspausdintas rašaliniu spausdintuvu.
Vairuotojas buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Visureigis „Hyundai ix 35“ laikinai saugomas VSAT Varėnos pasienio rinktinės padalinyje.
Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokuroras.
Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.
Po apklausos šalčininkietis buvo paleistas, skyrus jam kardomąsias priemones – rašytinį pasižadėjimą neišvykti ir dokumentų paėmimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.