Jonaviškiai nuteisti dėl narkotinių medžiagų kontrabandos – už grotų turės praleisti daugiau nei 14 metų

2024 m. rugsėjo 20 d. 09:50
Lrytas.lt
Kauno apygardos teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo kaltais dėl narkotinių medžiagų kontrabandos ir neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu pripažino du Jonavos gyventojus.
Daugiau nuotraukų (1)
Baudžiamosios bylos duomenimis, 2023 m. gegužės pabaigoje, kaltinamieji, veikdami bendrininkų grupėje, iš Ispanijos į Lietuvą pargabeno labai didelį kiekį narkotinių medžiagų – kanapių.
Minėti asmenys, gabendami narkotines medžiagas iš užsienio, nepateikdami muitinės kontrolei turėtų daiktų, sėkmingai kirto Lietuvos Respublikos valstybės sieną Kalvarijoje ir pasiekė numatytą kelionės tikslą – Jonavą.
Remiantis tyrimo duomenų visuma, jonaviškiai automobilyje įrengtoje specialiai narkotinėms medžiagoms slėpti ir gabenti pritaikytoje slėptuvėje pargabeno 9 kilogramus 700 gramų kanapių antžeminių dalių, kurias 2023 m. liepos 4 d. atliktos kratos metu surado ir paėmė policijos pareigūnai.
Tą pačią dieną kaltinamieji garaže iš specialios slėptuvės išėmė narkotines medžiagas, pradėjo jas pakuoti ir netrukus buvo demaskuoti policijos pareigūnų. Teisėsaugos pareigūnams atlikus kratą garaže buvo rastas ir paimtas labai didelis kiekis – 10 kilogramų 300 gramų narkotinės medžiagos – kanapių antžeminių dalių.
Išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, teismas konstatavo, kad abu kaltinamieji padarė jiems inkriminuojamas nusikalstamas veikas ir neteistam jonaviškiui skyrė keturiolikos metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Anksčiau 2 kartus teistam Jonavos gyventojui teismas skyrė keturiolikos metų ir dešimties mėnesių laisvės atėmimo bausmę.
Ikiteisminį tyrimą organizavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė. Tyrimą atliko Kauno apskrities policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.
Nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.
kanapėskvaišalaiprokuratūra
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.