Muitininkai sulaikė pasaulyje nykstančių vabzdžių siuntą iš Meksikos

2024 m. rugsėjo 19 d. 09:56
Lietuvos Respublikos muitinė
Muitinės pareigūnai sulaikė siuntą iš Meksikos, kurioje buvo gabenami vabzdžiai, įtraukti į pasaulyje nykstančių rūšių sąrašą.
Daugiau nuotraukų (4)
Rugsėjo 17 d. Vilniaus pašto poste atliekant muitinį patikrinimą sulaikyta registruota siunta iš Meksikos.
Siuntoje rasta 112 vnt. įvairių vabzdžių. Atlikus detalesnį patikrinimą patvirtinta, kad minėtiems vabzdžiams yra taikoma nykstančių laukinės faunos ir floros rūšių tarptautinės prekybos konvencijos (CITES) apsauga.
CITES konvencija – tarptautinis šalių susitarimas, kuriuo siekiama užtikrintini, kad prekyba laukiniais gyvūnais ir augalais nekeltų grėsmės jų išlikimui laukinėje gamtoje. CITES priklausančios šalys bendradarbiauja, siekdamos kontroliuoti tarptautinę prekybą nykstančiomis rūšimis, todėl norint tokias prekes įvežti iš arba į tračiąsias šalis būtini specialūs leidimai.
Šiuo atveju – sulaikyta siunta pažeidė tarybos reglamento (EB) Nr. 338/97 dėl laukinės faunos ir floros rūšių apsaugos kontroliuojant jų prekybą, nuostatas. Todėl prekės konfiskuotos.
vabzdžiaiMuilinėMeksika
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.