Kriminalistai sulaikė „Kauno švaros“ darbuotoją: išlipo iš nežymėto automobilio, surakino ir išsivežė

2024 m. rugsėjo 19 d. 15:35
Kauniečiai pranešė apie neįprastą įvykį, kurio metu buvo sulaikytas bendrovės „Kauno švara“ darbuotojas. Anot kauniečių, šiukšliavežei kelią pastojo jokiais ženklais nepažymėtas automobilis, iš kurio išlipę vyrai uždėjo antrankius „Kauno švaros“ darbuotojui ir asmenį išsivežė.
Daugiau nuotraukų (1)
„Antradienį 10 valandą Jotvingių gatvėje, ties 11-uoju namu, buvo daug policijos ir lyg „Kauno švaros“ darbuotoją sulaikė“, – pranešė kaunietis.
Apie nemalonią situaciją pasiteiravus bendrovės „Kauno švara“ atstovų, jie patvirtino, kad toks įvykis jiems žinomas, tačiau nuo detalesnių komentarų susilaikė.
Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio atstovė naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ patvirtino, kad įvykio vietoje, Jotvingių gatvėje, dėl vieno ikiteisminio tyrimo, susijusio su plėšimu, dirbo Kauno kriminalistai. Tačiau dėl platesnės informacijos policijos atstovė portalą nukreipė į Kauno prokuratūrą.
Tuo metu ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras Darius Dziegoraitis naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ teigė, kad bendrovės „Kauno švara“ darbuotojas darbo metu buvo sulaikytas dėl kelių apysunkių nusikaltimų.
Kaip portalą informavo Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Agnė Pociūtė, dėl minimo įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, pagal Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 180 straipsnio („Plėšimas“) 2 dalį ir 187 straipsnio („Turto sunaikinimas ar sugadinimas“) 2 dalį.
„Šiuo metu minimam asmeniui skirta kardomoji priemonė – suėmimas. Siekiant nepakenkti ikiteisminiam tyrimui, detalesnė informacija neteikiama“, – komentavo A. Pociūtė.
Remiantis Baudžiamuoju kodeksu, už galimą plėšimą asmuo gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų.
Tuo metu tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu arba išardydamas ar sugadindamas įrenginį ar agregatą, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, arba sunaikino ar sugadino didelės vertės svetimą turtą, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.
Šiuo metu nėra aišku, ar plėšimai susiję su tiesioginiu darbuotojo darbu bendrovėje „Kauno švara“.
Primename, kad tai ne pirmas incidentas, į kurį patenka „Kauno švaros“ darbuotojai. Šiukšles atvykę išvežti vyrai buvo užfiksuoti viešai besišlapinantys Domeikavos gyvenamųjų namų kvartale.
KaunasKauno švarasulaikytas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.