Korupcinėje byloje įtariamo rašytojo Dailiaus Dargio bendrininkai jau suimti, sprendimas dėl jo dar nepriimtas (8)

2024 m. rugsėjo 19 d. 09:21
Papildyta
Rezonansiniam tyrimui dėl galimo prekybos poveikiu vadovaujantis Kauno prokuroras Ričardas Gailevičius naujienų portalui Lrytas.lt ketvirtadienio rytą patvirtino, jog kreipsis į teismą dėl žinomo žurnalisto, rašytojo, knygų apie nusikalstamą pasaulį autoriaus Dailiaus Dargio suėmimo.
Daugiau nuotraukų (4)
Pasiteiravus, kuriam laikotaropiui bus prašoma suimti rašytoją, prokuroras atsakė: „1–2 mėnesiams“. Vėliau buvo patikslinta, kad D. Dargį bus prašoma suimti mėnesiui.
Kauno apylinkės teismo posėdis dėl griežčiausios kardomosios priemonės skyrimo turėtų įvykti ketvirtadienį po pietų. 
46 metų D. Dargiui šioje byloje yra pareikšti įtarimai.
Jis ir dar du asmenys antradienį buvo sulaikyti Vilniuje, pareigūnai atliko kratas jų gyvenamosiose vietose. Visi trys buvo nuvežti į Kauną ir uždaryti areštinėje. 
R. Gailevičius taip pat patvirtino, jog byloje yra ir daugiau įtariamųjų. Kauno apylinkės teisme yra suplanuoti posėdžiai dėl D. Dargio ir dar dviejų įtariamųjų suėmimo. 
Lrytas.lt žiniomis, kitus du įtariamuosius bus prašoma suimti ilgesniam nei mėnesio laikotarpiui. 
Pasak prokuroro, inkriminuojamos nusikalstamos veiklos epizodai yra susiję su galimu kyšininkavimu.
Paklaustas apie galimo kyšio sumą, R. Gailevičius atsakė: „Didelė, daugiau nei 250 MGL (12,5 tūkst. eurų – Red.)“.
Už tokio masto prekybą poveikiu numatytas laisvės atėmimas nuo 2 iki 8 metų. 
Prokuroras nedetalizavo, kokia, tyrimo duomenimis, buvo D. Dargio rolė šioje istorijoje, kuo konkrečiai pasireiškė inkriminuojama prekyba poveikiu. 
Lrytas šaltinių teigimu, suinteresuotas asmuo, kaip įtariama, siekė savo reikalus kyšiais vienoje valstybės institucijų išspręsti, pasinaudodamas įtaką turinčiais žmonėmis. 
Savo kaltės nepripažįsta
Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams antradienį sulaikius D. Dargį, pastarasis buvo uždarytas į areštinę. Trečiadienį knygų apie mafiją autorius buvo apklaustas, dalyvaujant jo advokatei Aušrai Ručienei. Savo kaltės jis nepripažino.
Pasak A. Ručienės, jos kliento nuomone, tai galėjo būti kerštas už straipsnį, publikuotą portale delfi.lt. Straipsnio ji neįvardijo, nenorėdama garsinti ikiteisminio tyrimo duomenų.
„Pranešimas apie įtarimą mano klientui yra įteiktas, tačiau jis nemato konkrečių veiksmų, kuriuos jis galėtų būti atlikęs“, – teigė advokatė. Pasak A. Ručienės, D. Dargiui yra inkriminuojamas vienas epizodas.
„Pageidautume, kad kuo greičiau būtų nustatyta tiesa ir pasibaigtų visas šis košmaras Dailiaus atžvilgiu. Matau, kad jis iš tikrųjų labai pergyvena. Kiekvienam normaliam žmogui atsidurti areštinėje yra šokas“, – pasakojo advokatė.
Tiriama, ar nebuvo korupcijos
Trečiadienį D. Dargio sulaikymo faktą patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė žiniasklaidai Dovilė Andrijauskaitė.
D. Andrijauskaitė informavo, kad jog STT šiuo metu atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 226 straipsnį „Prekyba poveikiu“.
Tyrimas pradėtas siekiant nustatyti, ar buvo atliekama korupcinio pobūdžio veikla.
Pasak STT atstovės, D. Dargis buvo sulaikytas atliekant procesinius tyrimo veiksmus.
Pareigūnai neatskleidžia, kokiame mieste buvo sulaikytas D. Dargis.
Išgarsėjo knygomis apie mafiją
Dailius Dargis – žurnalistas, rašytojas ir žinomas Lietuvos kriminalinio pasaulio bylų tyrinėtojas, dirbęs ir tebedirbantis įvairiose šalies žiniasklaidos grupėse.
Beveik prieš 20 metų žurnalistinę karjerą pradėjęs ir „Lietuvos ryto“ leidinių grupėje.
Dailius Dargis išgarsėjo 2010 metais išleidęs pirmąją savo knygą „Tikroji Daktarų istorija“. 2011 m. pasirodė antroji jo knyga „Kruvinasis mafijos maršrutas“.
Įsirašęs keliasdešimt valandų garsaus šalies samdomo žudiko Valerijaus Januškevičiaus ir kitų iki šiol gyvų svarbiausių bylos liudytojų pasakojimų, sulaukęs daugybės laiškų ir apdorojęs didžiulės apimties kriminalines bylas, 2013 m. knygą „Vilniaus bomberio išpažintis“ parašęs žurnalistas suvokė, kad laikė tikrą informacijos bombą savo rankose.
2014 m. D. Dargis televizijoje pristatė dokumentinį serialą „Mafijos kronikos“ ir to paties pavadinimo knygą.
KorupcijaDailius Dargissuėmimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.