STT sulaikyto rašytojo D. Dargio advokatė A. Ručienė prabilo apie galimą kerštą: „Norime, kad kuo greičiau baigtųsi visas šis košmaras“ (3)

2024 m. rugsėjo 18 d. 17:45
Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnams byloje dėl galimos prekybos poveikiu trečiadienį sulaikius žinomą žurnalistą, rašytoją, knygų apie nusikalstamą pasaulį autorių 46 metų Dailių Dargį, pastarasis trečiadienį buvo apklaustas. Savo kaltės D. Dargis nepripažino.
Daugiau nuotraukų (5)
„Mano kliento nuomone, tai galėjo būti kerštas už straipsnį, publikuotą portale delfi.lt“, – portalui Lrytas.lt sakė D. Dargio advokatė Aušra Ručienė.
Straipsnio ji neįvardijo, nenorėdama garsinti ikiteisminio tyrimo duomenų.
Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.
„D. Dargiui inkriminuojama prekyba poveikiu, nenurodant jokių konkrečių jo veiksmų. Konkrečių veiksmų, nuo kurių jis galėtų tiesiogiai gintis, mes pasigedome.
Pranešimas apie įtarimą mano klientui yra įteiktas, tačiau jis nemato konkrečių veiksmų, kuriuos jis galėtų būti atlikęs“, – teigė advokatė.
Pasak A. Ručienės, D. Dargiui yra inkriminuojamas vienas epizodas.
„Pageidautume, kad kuo greičiau būtų nustatyta tiesa ir pasibaigtų visas šis košmaras Dailiaus atžvilgiu. Matau, kad jis iš tikrųjų labai pergyvena. Kiekvienam normaliam žmogui atsidūrimas areštinėje yra šokas“, – pasakojo advokatė.
Pasak A. Ručienės, ketvirtadienį prokuratūra turėtų nuspręsti, ar kreiptis į teismą dėl D. Dargio suėmimo.
Gali būti, kad prokurorai į teismą nesikreips, skirdami švelnesnę kardomąją priemonę nei suėmimas.
Advokatė teigė nežinanti, ar šioje byloje yra sulaikyta ir daugiau asmenų.
Tiriama, ar nebuvo korupcijos
Šiek tiek anksčiau trečiadienį D. Dargio sulaikymo faktą patvirtino Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė žiniasklaidai Dovilė Andrijauskaitė.
D. Andrijauskaitė informavo, kad jog STT šiuo metu atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 226 straipsnį „Prekyba poveikiu“.
Tyrimas pradėtas siekiant nustatyti, ar buvo atliekama korupcinio pobūdžio veikla.
Pasak STT atstovės, D. Dargis buvo sulaikytas atliekant procesinius tyrimo veiksmus.
„Detalesnė informacija šiuo metu neteiktina“, – rašoma Specialiųjų tyrimų tarnybos atsakyme.
Pareigūnai neatskleidžia, kokiame mieste buvo sulaikytas D. Dargis, kuo konkrečiai jis yra įtariamas, ar per dvi paras bus kreiptasi į teismą dėl jo suėmimo. Taip nenurodoma, ar buvo sulaikyta daugiau asmenų.
Lrytas.lt bandė susisiekti su D. Dargiu telefono, tačiau nesėkmingai.
Išgarsėjo knygomis apie mafiją
Dailius Dargis – žurnalistas, rašytojas ir žinomas Lietuvos kriminalinio pasaulio bylų tyrinėtojas, dirbęs ir tebedirbantis įvairiose šalies žiniasklaidos grupėse.
Beveik prieš 20 metų žurnalistinę karjerą pradėjęs ir „Lietuvos ryto“ leidinių grupėje.
Dailius Dargis išgarsėjo 2010 metais išleidęs pirmąją savo knygą „Tikroji Daktarų istorija“. 2011 m. pasirodė antroji jo knyga „Kruvinasis mafijos maršrutas“.
Įsirašęs keliasdešimt valandų garsaus šalies samdomo žudiko Valerijaus Januškevičiaus ir kitų iki šiol gyvų svarbiausių bylos liudytojų pasakojimų, sulaukęs daugybės laiškų ir apdorojęs didžiulės apimties kriminalines bylas, 2013 m. knygą „Vilniaus bomberio išpažintis“ parašęs žurnalistas suvokė, kad laikė tikrą informacijos bombą savo rankose.
2014 m. D. Dargis televizijoje pristatė dokumentinį serialą „Mafijos kronikos“ ir to paties pavadinimo knygą.
KaunasDailius Dargissulaikymas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.