Šiurpi žmogžudystė Kaune: po dūrių peiliu iš ligoninės išleistą auką per 5 dienas pakirto infekcija (1)

2024 m. rugsėjo 16 d. 20:51
Kaune prieš teismą stojo šio miesto 25 metų gyventojas Tomas Malašauskas, kaltinamas kraupiu nusikaltimu – sau į tėvus tinkančio vyro nužudymu. Pastarasis mirė, išleistas iš ligoninės nuo infekcijos, išsivysčiusios po dūrių peiliu.
Daugiau nuotraukų (5)
Nusikaltimas buvo įvykdytas 2023 metų rugpjūčio 15-osios popietę, o baudžiamąją bylą Kauno apygardos teismas pirmą kartą atvertė praėjusią savaitę.
Montuotoju privačioje įmonėje dirbantis T. Malašauskas atvyko į svečius pas savo draugą, gyvenantį Žaliakalnio mikrorajone, Rimvydo gatvėje.
Kriminalistų tvirtinimu, įsiplieskus konfliktui tarp svečio ir jo draugo motinos 46 metų sugyventinio, T. Malašauskas smogė jam triskart peiliu į šlaunis, taip pat sudavė metaline lazda ir kumščiais į įvairias kūno vietas ne mažiau 13 kartų.
Šeimininkas buvo nuvežtas į ligoninę, tačiau neilgai trukus buvo iš ten išleistas – medikai konstatavo, kad trauma nėra sunki, sužalojimai – nepavojingi.
Tačiau vyriškiui būnant namuose nuo dūrių į kojas išsivystė infekcija, kuri sudelsus pakartotinai kreiptis į gydytojus baigėsi mirtimi.
Kilus komplikacijoms, po 5 dienų, rugpjūčio 20-ąją, vėl buvo iškviesta greitoji pagalba. Atvykę medikai konstatavo vyro mirtį.
Iš pradžių policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl mirties priežasties nustatymo, tačiau sulaukus medicinos ekspertų išvadų, jis buvo perkvalifikuotas į nužudymą.
T. Malašauskas per apklausas, vykusias iki teismo, prisipažino sudavęs smūgius aukai, tačiau tvirtina nenorėjęs jos nužudyti.
Pirmas teismo posėdis praėjusį ketvirtadienį buvo atidėtas, suteikiant kaltinamajam galimybę iki kito artimiausio posėdžio pasisamdyti advokatą.
Nuosprendžio smurtautojas laukia, būdamas laisvėje. Jam skirtos švelnesnės kardomosios priemonės nei suėmimas – įpareigojimas periodiškai registruotis policijoje ir dokumentų paėmimas. Teisiamųjų suole T. Malašauskas atsiduria pirmą kartą.
ŽmogžudystėKaunaspeilis
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.