Apie Klaipėdos „Impuls“ darbuotojos darbelius gandai pasiekė Vilnių: tašką istorijoje padėjo teismas (1)

2024 m. rugsėjo 15 d. 19:42
Įmonės „Impuls“ turtą grobsčiusi klaipėdietė Augustė Alminskaitė tik stojusi prieš teismą pripažino kaltę. Sutikusi atlyginti nuostolius mergina atleista nuo bausmės pagal laidavimą.
Daugiau nuotraukų (3)
Sveikatingumo įmonės „Impuls“ Klaipėdos padalinyje 23 metų A.Alminskaitė darbavosi tik mėnesį, paskui išėjo savo noru, bet greitai vėl pakviesta sugrįžo.
Po mėnesio jos karjera žlugo – kilo įtarimų, kad merginos tvarkyti duomenys apie parduodamus abonementus neatitinka tikrovės.
Net Vilniuje jau sklandė gandai, kad Klaipėdos sveikatingumo įmonėje klientų aptarnavimo specialistės gali pigiau parduoti narystės abonementus atsiskaitant ne pavedimais, klubo kortele, o grynaisiais.
„Impuls“ administratore dirbusią A.Alminskaitę prislėgė kaltinimai dėl svetimo turto grobstymo – būdama atsakinga už įmonės lėšas ji pasisavino 24 sveikatingumo klubo abonementus.
Apgaudinėjo darbdavius
Pasinaudojusi svetimais prisijungimo prie programos duomenimis, manipuliuodama tikrovės neatitinkančiais įrašais A.Alminskaitė klubo lankytojams už 1 tūkst. 78 eurus pardavė 13 abonementų, iš tikrųjų vertų 4 tūkst. 882 eurus.
Be to, klaipėdietė pasisavino dar 11 jos žinioje buvusių sveikatingumo abonementų (visų kaina – 7 tūkst. 212 eurų).
Mergina buvo apmokyta, kaip dirbti pasirinkus programą, fiksuojančią „Impuls“ klientus, jų pageidaujamus abonementus, – elektroninė apskaitos sistema automatiškai generuoja vertes ir kainas.
„Neteisėtai prisijungusi prie vienos buvusios administratorės paskyros ji rankiniu būdu tvarkydavo apskaitos duomenis – programoje fiksuojamą tikrąją abonementų kainą pakeisdavo į nulinę“, – kalbėjo valstybės kaltinimą reiškusi Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorė Dalia Mackevičienė.
Dingo kaip į vandenį
Klastojimų technologiją išsiaiškinę „Impuls“ vadovai bandė su A.Alminskaite tartis gražiuoju dėl nuostolių atlyginimo, bet ji susirado advokatą ir dingo. Tuomet apie lėšų grobstymą buvo pranešta teisėsaugai.
Įmonė dėl šešėlinės prekybos patirtus turtinius nuostolius įvertino daugiau kaip 12 tūkst. eurų.
Ikiteisminio tyrimo pareigūnai su A.Alminskaite kurį laiką net negalėjo susisiekti, pakviesti jos į apklausą. Išėjusi iš namų mergina dingo kaip į vandenį.
Kur ji tuo metu gyveno, negalėjo pasakyti ir tėvai.
Net ir teismui atvertus bylą įtariamoji neskubėjo pasirodyti, teko triskart atidėti posėdžius.
Lankosi pas gydytojus
Tik išklausiusi liudytojus mergina atskleidė, kaip, pasinaudojusi svetimais slaptažodžiais, elektroninėje sistemoje abonemento kainą paversdavo nuline. Galų gale ji visiškai pripažino savo kaltę.
Teismui buvo pateiktas A.Alminskaitės ir „Impuls“ savininkų susitaikymo protokolas – kaltinamoji sutiko įmonei atlyginti 4 tūkst. 882 eurų turtinę žalą ir 1 tūkst. 800 eurų bylinėjimosi išlaidas.
A.Alminskaitės motina prašė atleisti dukrą nuo atsakomybės pagal laidavimą be užstato. Ji patikino viską žinanti apie bylą, buvo supykusi, bet dabar dukrai padeda, kartu lankosi pas psichiatrus, psichologus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.