Pravieniškių kalėjime užpultas ir stiklo šuke sužalotas pareigūnas

2024 m. rugpjūčio 26 d. 14:11
Lietuvos kalėjimų tarnyba
Lietuvos kalėjimų tarnybos Pravieniškių 1-asis kalėjimas informavo, kad sekmadienį, rugpjūčio 25 dieną, apie 17.05 val. nuteistasis, gimęs 1992 metais, stiklo šuke užpuolė pareigūną, keliose vietose įrėžė pareigūnui pilvo ir šono srityje.
Daugiau nuotraukų (1)
Incidentas įvyko tuomet, kai uždaro tipo bausmės atlikimo vietos nuteistąjį iš kameros ketinta vesti paskambinti.
Pareigūnui kilus įtarimų, kad nuteistasis su savimi gali turėti draudžiamų daiktų, bandyta atlikta kratą, tačiau jis pradėjo priešintis, įvyko grumtynės, kurių metu ir buvo sužalotas Saugumo valdymo skyriaus specialistas.
Atvykus papildomai pagalbai, prieš nuteistąjį buvo panauda fizinė prievarta ir specialiosios priemonės – antrankiai, kurie vėliau šiam aprimus buvo nuimti. Nuteistajam sužalojimų nenustatyta.
Nukentėjęs pareigūnas, gimęs 1971 metais, greitosios medicinos pagalbos automobiliu buvo išvežtas į LSMU Kauno ligoninę.
Po suteiktos medicininės pagalbos, pareigūnas išleistas į namus gydytis ambulatoriškai. Pareigūnui suteiktas nedarbingumas.
Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal BK 286 str. (Pasipriešinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui).
Lietuvos kalėjimų tarnyba pabrėžia, kad netoleruos tokių ar panašių atvejų ir kiekvienas nuteistasis, kuris naudoja smurtą kalėjimų darbuotojų atžvilgiu, sulauks atitinkamos atsakomybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.