Tranzitu per Lietuvą mieles gabenusiame vilkike muitininkai aptiko cigarečių kontrabandą

2024 m. rugpjūčio 23 d. 09:55
Muitinės kriminalinė tarnyba
Šalčininkų kelio poste Lietuvos muitinės pareigūnai praėjusią savaitę sulaikė baltarusiškų cigarečių kontrabandą. Nelegalūs rūkalai aptikti krovininio vilkiko, tranzitu į Vakarų Europą gabenusio mielių krovinį, puspriekabėje–šaldytuve įrengtose slėptuvėse.
Daugiau nuotraukų (9)
Rugpjūčio 17 d. į Šalčininkų kelio postą krovininiu vilkiku „Daf“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis deklaravo tranzitu per Lietuvą į Vokietiją gabenantis 22 tonas presuotų baltarusiškų mielių duonos kepimui.
Tačiau muitinės pareigūnams patikrinus mašiną rentgeno kontrolės sistema, pastebėta, jog vilkiko puspriekabės „Lamberet“ konstrukcijoje gali būti slepiama kontrabanda.
Detalaus muitinio patikrinimo metu į pagalbą muitininkams teko pasitelkti ir Šalčininkų ugniagesius, kurie padėjo atverti puspriekabės grindis ir lubas. Ten iš tiesų aptiktos slėptuvės, kuriose pareigūnai rado 15 114 pakelių cigarečių „NZ Gold“ ir „Minsk Superslims“ su baltarusiškomis banderolėmis.
Sulaikytų rūkalų vertė (su mokesčiais) – daugiau nei 67 tūkst. eurų.
Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos.
Vilkikas ir cigaretės sulaikyti, buvo sulaikytas ir vairuotojas, kuris vėliau, po apklausos, paleistas, skyrus kardomąją priemonę – dokumentų paėmimą.
Mielių krovinys perduotas jų įmonei – savininkei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.